Direktor Studia XO Alen Damjanović

Medijska produkcija

V sklopu predmeta Organizacija in vodenje medijske produkcije programa Medijska produkcija smo gostili Alena Damjanoviča, direktorja podjetja Studio XO, skupine filmskih ustvarjalcev, animatorjev in strokovnjakov za trženje, ki jih združuje strast do pripovedovanja zgodb, ki očarajo in pritegnejo občinstvo.


V torek, 07. 05. 2024 so študenti pri predmetu Organizacija in vodenje medijske produkcije lahko prisluhnili gostujočemu predavanju Alena Damjanovića, direktorja in ustanovitelja priznane produkcijske hiše XO Studio.

G. Damjanović je študentom predstavil organizacijo in vodenje projektov v svojem podjetju ter jim prikazal primere dobrih praks, ki so jih ustvarili z dobrim načrtovanjem. XO Studio je znano po svojih inovativnih in kreativnih pristopih k produkciji različnih medijskih vsebin, vključno s televizijskimi oddajami, reklamami, glasbenimi videospoti in digitalnimi kampanjami. S svojimi projekti so si pridobili veliko priznanj in pozitivnih kritik tako doma kot v tujini.

Predavanje je študentom omogočilo vpogled v realne izzive in priložnosti, s katerimi se soočajo strokovnjaki v medijski industriji. Gostujoč predavatelj je delil svoje bogate izkušnje in nasvete o tem, kako učinkovito organizirati in voditi medijske projekte, od začetne ideje do končne realizacije. Poseben poudarek je bil namenjen tudi pomembnosti timskega dela, komunikacije in prilagajanja spreminjajočim se okoliščinam, kar je ključnega pomena za uspešno izvedbo projektov v dinamičnem svetu medijev.

Študenti so hkrati imeli priložnost spoznati nekatere najbolj odmevne projekte XO Studia in izvedeti, kako so ti projekti nastali. Izpostavljeni so bili primeri, kjer je dobro načrtovanje omogočilo ne le uspešno izvedbo, temveč tudi preseganje pričakovanj naročnikov.


 

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X