Gostujoče predavanje 3D animacije in virtualne resničnosti vsestranskega filmskega ustvarjalca Marka Cafnika

Medijska produkcija

V sklopu predmeta Projektno delo v 3D modeliranju in animaciji višješolskega študijskega programa Medijska produkcija – modul 3D animacija smo gostili Marka Cafnika, nekdanjega študenta filmske režije na AGRFT,  filmski režiser in scenarist, ki je želel razširiti meje ustvarjanja ter domišljije s pomočjo tehnologije 360 stopinjskih kamer, VR ter Magic Leap očal.


 

V preteklem tednu je v prostorih VSŠ Academie potekalo izjemno gostujoče predavanje temo 3D animacije ter razširjenje virtualne resničnosti, ki ga je vodil priznani filmski ustvarjalec Marko Cafnik. Nekdanji študent filmske režije na AGRFT je v svoji karieri izkazal izjemen talent in strast do ustvarjanja. Kot filmski režiser in scenarist se je posvetil uporabi napredne tehnologije, kot so 360-stopinjske kamere, VR očala in Magic Leap očala, za ustvarjanje virtualne resničnosti. Med njegove dosežke sodijo uspešne produkcije, kot so “Ogenj znanosti” (2019), “Skriti otroci” (2015), “Ksana” (2017), “Boli” (2005) ter “I dont know who we are” (2019).

 

 

 

Poleg tega je Cafnik tudi avtor prve slovenske virtualne računalniške igre “Dino Eruption” (Izbruh dinozavrov) ter direktor podjetja Multiversum, specializiranega za XR produkcijo. Njegovo bogato znanje in izkušnje so bili v središču pozornosti na predavanju, kjer je delil svoje ustvarjalne procese, tehnične vidike 3D animacije ter vizionarske poglede na prihodnost te industrije.

Študentom so bile predstavljene tehnike in koncepti ustvarjanja v okolju virtualne resničnosti, imeli so tudi možnost sodelovalo v interaktivnih delavnicah, kjer so lahko sami preizkusili nekaj osnovnih principov 3D animacije. Gostujoče predavanje Marka Cafnika je predstavljalo izjemno priložnost za študente, da se poglobijo v svet 3D animacije in pridobijo vpogled v ustvarjalni proces iz prve roke.

 

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X