Gostujoče predavanje: Ana Matić, redna profesorica na Fakulteti likovne umetnosti, Unvierza v Črni Gori

Grafično oblikovanje

V okviru predmeta Projektno delo v Grafičnem oblikovanju programa Medijska produkcija smo gostili prof. Ano Matić, redno profesorico na Fakulteti likovne umetnosti na Unvierzi Črna Gora.


Prof. Ana Matič poučuje predmete kot so: Uvod v oblikovanje, Grafična komunikacija, Razvoj in teorija grafičnega oblikovanja; v preteklosti je predavala tudi pri premetih Tipografsko oblikovanje in Interaktivno oblikovanje.

Na gostujočem predavanju so osrednja tema bili prvi koraki mladih grafičnih oblikovalcev. Ga. Matić je delila svojo karierno zgodbo grafičnega oblikovanja. V 90. letih, ko je prof. Matić postala profesorica na področju likovne umetnosti, je delo grafičnega oblikovalca v Črni gori bilo bistveno manj opazno. Z željo dviga popularnosti tega poklica so ustvarili portal za mlade grafične oblikovalce, ki je služil tako za komunikacijske namene kot tudi knjižnico izdelkov grafičnih navdušencev. Od leta 2018 je tudi predsednica portala NVU FLUX.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.