Gostujoče predavanje: Direktor podjetja Secureon d.o.o. Robert Umer

Sistemsko inženirstvo

V okviru predmeta Varnost in zaščita je študente programa Sistemsko inženirstvo  na gostujočem predavanju obiskal g. Robert Umer, direktor podjetja SecureON d.o.o., ki zagotavlja storitev informacijske varnosti, celovite zaščite podatkov in podpore za doseganje skladnosti s standardi in predpisi za svoje stranke. 


Osrednja tema gostujočega predavanja je bila “Vloga inženirja informacijske varnosti v finančni družbi”. G. Umer je predavanje pričel s kratko osebno predstavitvijo ter opisom podjetja SecureON. Podjetje kot storitev nudi Informacijska varnost (od svetovanje na kraju samem, varnostni operativni center (SOC), spremljanje sistema, ocena tveganja in ranljivosti, varnost ključnih kazalnikov uspešnosti do usposabljanja za ozaveščanje ter šifriranja in upravljanja ključev), neprekinjeno poslovanje in informacijsko/kibernetsko varnost.

Varnostni svetovalci imajo v podjetju visoko raven znanja in izkušenj, ki so jih pridobili z dolgoletnim strokovnim delom in stalnim usposabljanjem na področju informacijske varnosti, upravljanja tveganj, izvajanja infrastrukture, integracije sistemov in zagotavljanja internetnih storitev, večina jih je opremljena s tehničnimi certifikati informacijske varnosti, zaradi česar je SecureON najbolj usposobljeno podjetje za izvajanje tehničnih varnostnih ocen v Sloveniji.

V nadaljevanju se je gostujoč predavatelj osredinil še na pomembna področja informacijske varnosti, kot so načrtovanje varnih omrežij, projekte implementacije, varnostno preverjanje, sprotno vzdrževanje, procesi nenehnega izboljševanja, v zadnji četrtini predavanja pa je študentom predstavil še najzahtevnejše in najobširnejše incidente, s katerimi se je podjetje srečalo, ter s študenti tvoril okroglo mizo optimalnega reševanja teh incidentov.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X