Gostujoče predavanje: Direktorica računovodskega servisa FIRST d.o.o., Anica Horvat

Računovodja

V okviru predmeta Davki programa Ekonomist – modul Računovodja smo gostili go. Anico Horvat, direktorico računovodskega servica First d.o.o. v Murski soboti, enega največjih računovodskih servisov v Sloveniji.


Anica Horvat je svoje gostujoče predavanje začela s poglobljeno predstavitvijo podjetja FIRST d.o.o, ki se uvršča med eno najuglednejših računovodskih servisov v Sloveniji. Ob tem je izpostavila bogato zgodovino podjetja, ki je v tem času postalo sinonim za strokovnost, zanesljivost in inovativnost na področju računovodstva.

Kljub že dolgi tradiciji pa se podjetje FIRST še vedno aktivno prilagaja in sledi sodobnim trendom ter tehnološkemu napredku. Horvatova je poudarila, da je ključ do uspeha v ohranjanju mladega kadra, saj prinaša sveže ideje, energijo in pogled na reševanje izzivov, s katerimi se sooča računovodsko področje v današnjem hitro spreminjajočem se okolju.

Poseben poudarek predavanja je bil namenjen raznolikosti delovnih nalog računovodje. Poudarek predavanja se je prelevil na številna področja, s katerimi se računovodje srečujejo v svojem vsakodnevnem delu, od vodenja finančnih evidenc, poročanja in davčnega svetovanja do analize poslovnih rezultatov in finančnega načrtovanja. Gostujoča predavateljica je izpostavila tudi potrebo po hitrem in praktičnem učenju, ki je ključnega pomena za uspešno obvladovanje kompleksnih računovodskih nalog ter za prilagajanje novim izzivom, ki jih prinaša sodobno poslovanje.

Srečanje je bilo izjemno poučno in navdihujoče, saj je gospa Horvat s svojim strokovnim znanjem, izkušnjami ter jasno vizijo prihodnosti računovodstva pustila močan vtis na študente in udeležence ter jih spodbudila k nadaljnjemu raziskovanju in razvoju v tej dinamični panogi.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X