Gostujoče predavanje: Generalni direktor ter vodja svetovalcev v podjetju Processi d.o.o. Dušan Andrejič

Sistemsko inženirstvo

V okviru predmeta Komunikacijske tehnologije in storitve višješolskega študijskega programa Sistemsko inženirstvo  smo gostili Dušana Andrejiča, generalnega direktorja ter vodjo svetovalcev v podjetju Processi. d.o.o.


Dušan Andrejič je strokovnjak na področju prehoda v oblak in ustanovitelj podjetja Processi d.o.o. S svojimi številnimi izkušnjami na področju računalništva v oblaku je postal eden vodilnih strokovnjakov v industriji. Podjetje Processi d.o.o., katerega je gospod Andrejič ustanovitelj, je priznano podjetje na področju poslovne programske opreme SAP. Podjetje se specializira za pomoč strankam pri prehodu v oblak in optimizaciji poslovnih procesov. S celovitim razumevanjem tehnologij v oblaku ter bogatimi izkušnjami pri implementaciji inovativnih rešitev, je podjetje Processi postalo zaupanja vreden partner za številna podjetja.

Osrednje poglavje gostujočega predavanja je bila predstavitev procesa prehoda v oblak ponudnika poslovne programske opreme SAP. Vsebina predavanja je izjemno aktualna in informativna. Študenti so prejeli pregled različnih ponudnikov storitev v oblaku ter spoznali podjetja, ki podpirajo računalništvo v oblaku. Predstavljene so bile razlike med odprtokodnimi in lastniškimi orodji ter prednosti odprtokodnih rešitev v primerjavi z zaprtokodnimi. V drugi polovici predavanja so bila predstavljena različna odprtokodna orodja za infrastrukturo kot storitev (IaaS), platformo kot storitev (PaaS) ter programsko opremo kot storitev (SaaS). Prav tako bodo gostje spoznali razpoložljive arhitekture orodij ter funkcije, ki jih podpirajo.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X