Gostujoče predavanje: Gorazd Rajh iz podjetja PILON AEC predstavil program za arhitekturno oblikovanje ArchiCAD ter BIMx

Gradbeništvo

V sklopu predavanj pri predmetu Računalništvo in informatika v gradbeništvu programa Gradbeništvo smo gostili Gorazda Rajha, vodjo prodaje v podjetju PILON AEC, ponudnika rešitev za računalniško podprto arhitekturno načrtovanje ter simulacijo in analizo stavb. Podjetje proizvajalcem zagotavljajo tudi razvojne storitve za izdelavo različnih knjižnic, ki olajšajo oblikovanje modela stavbe in uporabo BIM (informacijsko modeliranje stavbe).


Na gostujočem predavanju je g. rajh najprej predstavil podjetje PILON AEC, storitve, ki jih ponuja (začetni, napredni tečaji uporabe arhitekturnih oblikovalskih programov, predvsem ArchiCad, TwinMotion, Enscape, SketchUp, V-Ray).

V nadaljevanju se je vsebina navezovala na zmožnosti in kakovost programa ArchiCad, gostujoči predavatelj je študentom predstavil nekaj lastnih projektov znotraj programa ArchiCad in 3D digitalnega dvojčka grajenja stavb BIM (Building information model), kjer se v podrobnosti simulira celotna stavba v 3D okolju. Program pohitri proces projektiranja, poenostavi gradnjo, zmanjšuje napake in posledično zniža strošek gradnje.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X