Gostujoče predavanje: Urednik oddaj v Regionalnem RTV centru Maribor mag. Dušan Tomažič

Medijska produkcija

V okviru predmeta Uvod v medije programa Medijska produkcija smo gostili mag. Dušana Tomažiča, magistra geografije ter profesorja zgodovine, ki je že več kot trideset let soustvarjalec radijskih in televizijskih oddaj v Regionalnem RTV centru Maribor.


 

Mag. Dušan Tomažič je tudi mentor govora radijskim in televizijskim voditeljem, sodeloval je pri nastanku številnih monografij o Mariboru, leta 2019 pa je prejel priznanje Kristalni mikrofon za izjemne dosežke na področju ohranjanja vrhunske ravni slovenskega govornega jezika.

Na gostujočem predavanju je osrednja tema bila retorika oz. umetnost komuniciranja. Predstavil je lastne začetke v svetu ustvarjanja slovenskih radijskih ter televizijskih oddaj ter poudaril pomen pravilnega govornega bontona, dihalnih ter komunikacijskih tehnik na osnovi medija, v katerem nastopa in predvsem moč naglaševanja. Opisal je pripravo ter potek radijske postaje v primerjavi s pripravo ter potekom televizijske oddaje.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.