Gostujoče predavanje: Predsednik Zbornice računovodskih servisov Slovenije (ZRS) Aleksander Štefanac

Računovodja

V sklopu predmeta Temelji računovodstva študijskega programa Ekonomist – Računovodja smo gostili g. Aleksandra Štefanca, predsednik Zbornice računovodskih servisov Slovenije (ZRS), ki je študentom predstavil funkcije zbornice, računovodske servise v Sloveniji, o povezavi med računovodskimi servisi in sprejemanjem odločitev


Aleksander Štefanac, predsednik Zbornice računovodskih servisov (ZRS), je pred kratkim obiskal VSŠ Academijo, natančneje študente študijske smeri Ekonomist – modul Računovodja na gostujočem predavanju s poudarkom na ključni vlogi znanja v računovodstvu v Sloveniji. Njegovo predavanje je zajemalo širok spekter računovodskih tem, poudaril je tudi vlogo ZRS pri spodbujanju razvoja in standardizacije računovodskega poklica.

 

 

Gospod Štefanac je s študenti delil svoje široko znanje in globoke izkušnje na področju računovodstva. Izpostavil je vprašanja, s katerimi se računovodski strokovnjaki srečujejo v današnjem korporativnem svetu, ter poudaril pomen stalnega izobraževanja in prilagajanja novim zakonodajnim spremembam in tehnološkim izboljšavam. Poudaril je potrebo po praktičnem izobraževanju pri razvoju kompetentnih računovodskih strokovnjakov ter opozoril, da akademsko znanje iz učbenikov ne zadostuje, saj so bistvenega pomena dejanske spretnosti in izkušnje v resničnem podjetniškem okolju. Študentom je z dejanskimi primeri iz izkušenj ponudil razumevanje zapletenosti računovodskega dela in težav, s katerimi se srečujejo strokovnjaki.

Ob koncu predavanja je izpostavil nujnost strokovnega razvoja in sprotnega seznanjanja z napredkom na področju računovodstva; Zbornica računovodskih servisov, katere predsednik je, ima pri tem pomembno vlogo, saj nudi pomoč, izobraževanje in mrežo za računovodske strokovnjake ter zagotavlja kakovost izvajanja storitev v tej panogi.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X