Gostujoče predavanje: Rok Makovec, direktor spletne agencije IT Melona ter Tim Zupančič, direktor podjetja Zupančič Design

Komercialist

V okviru predmeta Prodaja programa Ekonomist – modul Komercialist smo gostili g. Roka Makovca, direktorja spletne agencije IT Melona ter g. Tima Zupančiča, direktorja podjetja Zupančič Design. Podjetje IT Melona se ukvarja z izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin, marketingom, grafičnim oblikovanjem, foto in video produkcijo, podjetje Zupančič design pa je osredotočeno na grafično oblikovanje, 3D rendering, vizualizacijo prostorov in opreme ter izrise izdelav notranje opreme.


Prvi del gostujočega predavanja je pričel g. Zupančič s predstavitvijo svojega podjetja Zupančič design. V uvodu je s študenti vodil razpravo ali več povedo fotografije ali video. Video ponudi gledalcu več informacij v krajšem času, ki pa jih lahko gledalec hitro spregleda oz. ne ujame; tukaj prevladuje fotografija. Predstavil je celoten proces snemanja filmov; od načrtovanja, scenarija, priprave časovnega okvirja, do sestave ekipe, priprave prostora in opreme do post produkcije ter kako nato izdelek predstaviti občinstvu in ga uspešno promovirati.

V drugem delu gostujočega predavanja se nam je pridružil g. Makovec, ki je prav tako predstavil svoje podjetje, spletno agencijo IT Melona, osredotočil pa se je na prodajo izdelkov v podjetju s pomočjo digitalnega marketinga. Opisal je vrste digitalnega marketinga z dodanimi strategijami, pomembnost poznavanja strank oz. ciljne skupine, kdo so spletni kupci, kakšna mora biti zgradba spletne trgovine in katere so ključne smernice uspešnosti le-te.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X