Gostujoče predavanje: Vodja podjetniškega oddelka v podjetju Tri Sense Mitja Pajek

Programsko inženirstvo

V okviru predmeta Elektronsko poslovanje študijskega programa Programsko inženirstvo smo gostili g. Mitjo Pajka, vodjo podjetniškega oddelka v podjetju Tri Sense, ki s pomočjo podatkov optimizira in avtomatizira procese ter generira nove informacije za napovedovanje in odločanje.


Gostujoče predavanje se je pričelo s predstavitvijo podjetja Tri Sense, ki rešuje izzive sodobnih podjetij za avtomatizacijo, nadzor in optimizacijo izdelkov, storitev ter procesov. Podjetje ima visoko usposobljeno in izkušeno ekipo inženirjev, ki se ukvarja z velikimi količinami podatkov, senzorji, modeli umetne inteligence, IOT, strojnim vidom, izdelavo prototipov in razvojem izdelkov. Ponujajo storitve iz področij, kot so strojno učenje, avtomatizacija, računalniški vid, podatkovna analitika, izstopajo pa v storitvi umetne inteligence, kateri je g. Pajek namenil del predavanja. Strokovnjaki UI v podjetju po naročilu izdelujejo programe, kjer z uporabo umetne inteligence ključne informacije spreminjajo v avtomatizirane ali polavtomatizirane odločitve ter posledično napovedujejo pojav napak, izostanke, ter dogodke.

V drugi polovici gostujočega predavanja sta osrednji temi bili predstavitev poslovnih strategij in modelov elektronskega poslovanja, predstavitev informacijskih sistemov za podporo elektronskemu poslovanju, kakšen je trg umetne inteligence danes in kako hitro se širi, kakšne so potrebe strank in katere podatke potrebuje.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.