Inštruktorica Sara Božanić govornica na latinskoameriškem festivalu Mediamorfosis

Grafično oblikovanje

Mediamorfosis je izobraževalna platforma Latinske Amerike za promocijo in razvoj novih, imerzivnih medijskih vsebin. Festival od leta 2014 vabi režiserje, umetnike XR (Extended reality), neodvisne producente, distributerje, vladne ustanove, medije in podjetja v raziskovanje uporabe tehnologij za odpiranje izraznih možnosti in analiziranje spremembe v delovnem okolju celotne industrije. Konferenco vsako leto obišče več kot 2.000 obiskovalcev v različnih mestih LAT (Valparaiso, Buenos Aires, São Paulo, Monte Video).


Inštruktorica grafičnega oblikovanja na Višji strokovni šoli Academia Maribor Sara Božanić je v sklopu konference izvedla predstavitev imerzivnih projektov Inštituta za transmedijski dizajn z naslovom “Boys and Girls of the future now!”, kot tudi delavnico za srednješolce.

 

 

Skozi delavnico je podala ključno znanje, ki je potrebno za oblikovanje tehnološko-naprednega pripovedništva. V izvedbi delavnice so sodelovale štiri osnovne šole; 2 zasebni in 2 javni. Skupno je v izobraževalnem procesu sodelovalo 80 otrok, 4 učitelji in 2 asistenta. Metoda poučevanja, ki jo je posebej za mladostnike oblikovala predavateljica, predstavlja ključen pomen za promocijo slovenske inovativne kulture in prenos slovenskega znanja na tla Latinske Amerike.

 

 

Končen rezultat delavnice bo javnosti predstavljen v sklopu konference Mediamorfosis leta 2023. 

Več o Mediamorfosis

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X