Inženir kadrovske programske opreme v ameriškem podjetju Meroxa Lovro Mažgon

Računalniške vede

V sklopu predmeta Načrtovanje in razvoj aplikacij programa Računalništvo smo gostili Lovra Mažgona, inženir kadrovske programske opreme pri ameriškem podjetju Meroxa, kjer se ukvarja z razvojem rešitev za premikanje podatkov v realnem času.


Lovro Mažgon, inženir kadrovske programske opreme v ameriškem podjetju MEROXA, je 30. maja 2024 izvedel dvourno gostujoče predavanje, ki je bilo osredotočeno na pristope in načine dela v odprtokodnih skupnostih. G. Mažgon je predavanje začel s predstavitvijo osnov odprtokodnega razvoja, kjer je pojasnil, da odprtokodnost temelji na sodelovanju med razvijalci po vsem svetu. Poudaril je pomen preglednosti in skupne rabe kode, kar omogoča hitrejšo identifikacijo in odpravljanje napak ter večjo inovativnost.

V nadaljevanju je študentom predstavil konkretne primere projektov, pri katerih je sodeloval v podjetju MEROXA. Razložil je, kako se v podjetju lotevajo načrtovanja in razvoja aplikacij na odprtokodni način, pri čemer je izpostavil pomen testiranja, dokumentacije in uporabe sodobnih orodij za različne faze razvoja programske opreme. Predavanje je vključilo tudi interaktivni del, kjer so študentje lahko zastavljali vprašanja.

Predavanje se je zaključilo z razpravo o prihodnosti odprtokodnega razvoja in njegovem vplivu na industrijo programske opreme. G. Mažgon je poudaril, da odprtokodna filozofija spodbuja inovacije in omogoča hitrejši napredek, kar je ključnega pomena za prihodnost tehnologije.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X