Laboratorijske vaje študentov medijske produkcije – modul video produkcija na Ptujski Televiziji

Video produkcija

Študenti Medijske produkcije – modul Video produkcija so v okviru predmeta Projektno delo v Video produkciji v sredo, 24. 04. 2024 na Ptujski televiziji (PeTV) pričeli dvotedenske laboratorijske vaje, ki jih bo vodil predavatelj predmeta, Samir Bajrić.


Laboratorijske vaje so za študente medijske produkcije pomembna priložnost, saj pridobijo praktične izkušnje v produkciji in ustvarjanju video vsebin ter iz prve roke spoznajo delovanjem medijskega okolja. Te vaje so del študijskega programa in omogočajo študentom, da uporabijo teoretično znanje, ki ga pridobijo na predavanjih, v praktičnih projektih. Med laboratorijskimi vajami študenti pridobijo izkušnje na različnih področjih video produkcije, vključno s snemanjem, montažo, osvetljevanjem, zvokom in scenarijem. Delo poteka pod strokovnim mentorstvom, ki študentom omogoča, da razvijajo svoje sposobnosti in izpopolnjujejo svoje veščine.

Sodelovanje s televizijskimi hišami lahko študentom odpre tudi vrata do možnosti pripravništva ali zaposlitve v medijski industriji, saj lahko delodajalci vidijo njihovo delo in spretnosti. To povezovanje med študentskim delom in industrijo je ključno za pripravo študentov na uspešno kariero v video produkciji, hkrati pa se študenti lahko povežejo tudi z drugimi ustvarjalci in strokovnjaki v medijski industriji, kar lahko privede do nadaljnjih priložnosti za sodelovanje in mreženje.


Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X