Načelnica Upravne enote Ruše Barbara Šarh

Varovanje

V okviru predmeta Upravno pravo programa Varovanje smo gostili mag. Barbaro Šarh, načelnico Upravne enote Ruše.


Na Višji strokovni šoli Academia je v četrtek, 16. maja 2024, ob 16.30 potekalo gostujoče predavanje za študente študijskega programa Varovanje. Predavanje je izvedla mag. Barbara Šarh, načelnica Upravne enote Ruše.

Mag. Šarh je študentom najprej predstavila kratek opis Upravne enote Ruše, vključno z njeno organizacijo in ključnimi nalogami. Nato je podrobno razložila delo na Upravni enoti, kjer je izpostavila različne naloge in odgovornosti, s katerimi se zaposleni srečujejo vsakodnevno. V nadaljevanju predavanja je predstavila konkretne primere iz prakse. Prvi primer je bil obravnavan na podlagi uradne dolžnosti, kjer je poudarila postopek in pravne osnove za takšno delovanje.

Drugi primeri so bili predstavljeni na podlagi zahtevka stranke, pri čemer je izpostavila razlike in specifične izzive, povezane z obravnavo zahtevkov strank. Posebno pozornost je namenila tudi nadzoru nad izvajanjem zakona, kjer je pojasnila, kako se zagotavlja skladnost z zakonodajo in kakšne so posledice neskladnosti. Predavanje je zaključila z obravnavo postopkov izvršbe, kjer je opisala ključne korake in postopke, ki jih upravna enota izvede za zagotovitev izvršitve odločitev.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X