Predsednica društva računovodij, finančnikov in revizorjev Maribor ter svetovalka direktorja Mariborskega Vodovoda Zdenka Radek

Računovodja

V sklopu predmeta Stroškovno računovodstvo višješolskega študijskega programa Ekonomist – modul Računovodja nas je na gostujočem predavanju obiskala Zdenka Radek, predsednica Društva računovodij, finančnikov in revizorjev Maribor ter članica upravnega odbora Zveze računovodij finančnikov in revizorjev, zaposlena na Mariborskem vodovodu kot svetovalka direktorja uprave, hkrati pa je tudi predavateljica predmeta Osnove poslovnih financ in Finance na drugih višjih strokovnih šolah.


Osrednje poglavje gostujočega predavanja je bila predstavitev društva DRFR (Društvo računovodij, finančnikov in revizorjev Maribor), kjer se je ga. Radek osredotočila na predstavitev svojega dela, društva DRFR ter pomen članstva v društvu. Študenti so iz prve roke izvedeli o prednostih članstva v omenjenem društvu ter se seznanili s pomembnostjo stalnega izobraževanja za uspešno kariero v računovodstvu. Predstavnica društva je poudarila, da se računovodska stroka hitro spreminja in da je nujno slediti novostim in pridobivati nova znanja ter certifikate, da lahko računovodje pravilno dajejo informacije za odločanje poslovodstva.

Poleg tega je bila na predavanju predstavljena tudi organizacija računovodstva na primeru Mariborskega vodovoda. Slednji je bil izbran kot primer dobre prakse, kjer je predstavnik podjetja osvetlil, kako je računovodstvo organizirano v njihovem podjetju, kakšne so ključne naloge računovodstva ter kako se soočajo s specifičnimi izzivi in zahtevami na področju finančnega upravljanja.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X