Priznanje Skupnosti višjih strokovnih šol R Slovenije za diplomsko delov ožjem izboru najboljših diplomskih del diplomant Damjan Ozmec

Gradbeništvo

PDF

Diplomsko delo Damjan Ozmec

V četrtek, 19. maja 2022 je potekala 11. konferenca “Kakovost v višjih strokovnih šolah”. Tematika letošnje konference se je nanašala na dobre prakse na področju višjega strokovnega šolstva, projekt Izpopolnjevanja CiljajVišje! in spodbujanje kakovosti kadrov na višjih strokovnih šolah.


Letos je bil prvič objavljen tudi razpis za »Izbor najboljših diplomantov in mentorjev praktičnega izobraževanja v okviru Skupnosti VSŠ«, kjer so bile prav tako podeljene nagrade in priznanja. Priznanje za diplomsko delo z naslovom “Organizacija gradbišča in vodenje gradbiščne dokumentacije za industrijski obrat”, ki je bilo sprejeto v ožji izbor najboljših diplomskih del na višjih šolah 2021 je prejel diplomant Damjan Ozmec, inženir gradbeništva.

Vsebina diplomskega dela pod naslovom Organizacija gradbišča in vodenje gradbiščne dokumentacije za industrijski obrat prikazuje povezavo med teoretičnimi predpisnimi zahtevami, tako imenovanimi zavezujočimi obvezami in izpolnjevanje teh zahtev v procesu operativnega vodenja gradbišča. Osnovni namen diplomskega dela je izdelati uporaben načrt organizacije gradbišča, predstaviti vlogo vodenja gradbiščne dokumentacije v procesu gradnje in nenazadnje v proces gradnje vključiti pomen izpolnjevanja predpisnih zahtev. Cilj diplomskega dela pa je v procesu gradnje dokazati pomembnost vzpostavitve sistema upravljanja z zavezujočimi obvezami, tako imenovanega Compliance Managementa, kjer imata glavno vlogo investitor in imenovani odgovorni vodja del oziroma vodja gradbišča.

Diplomsko delo Damjan Ozmec

PDF

Diplomsko delo Damjan Ozmec

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X