Spoprijemanje z izzivom iz resničnega sveta na drugi inovativni poslovni šoli SmartSkills 4.0

To poletje je med 26. in 30. junijem Višja Strokovna šola Academia gostila in organizirala drugi program Smart Skills 4.0: Poletna inovativna šola, ki je zbral študente iz držav, kot so Litva, Grčija, Romunija, Slovenija in pripravnike iz Kenije in Mavricija. Udeleženci so bili izpostavljeni večkulturnemu vzdušju, ki je spodbujalo inovacije in tkalo prijateljstva za vse življenje. Poletna šola je študentom ponudila platformo za predstavitev svoje ustvarjalnosti in inovativnih poslovnih praks, hkrati pa razvijala veščine, potrebne za uspeh v današnjem digitalnem svetu.


 

Program je sodelujočim študentom zagotovil celovito zavedanje o razvijajočem svetu poslovanja v digitalni dobi. Spoznavali so podjetništvo, digitalni marketing, poslovno načrtovanje, analizo podatkov in revolucionarne tehnologije. Pouk je potekal v obliki delavnic, spodbudnih predavanj in skupinskih nalog. Namen predavanj je študentom ponuditi informacije in sposobnosti, ki so potrebne za odličnost v hitro spreminjajočem se poslovnem svetu.

Eden izmed glavnih trenutkov poletnega programa Smart Skills 4.0 je bil skupinski pitching pred predstavniki podjetja Lunos I-vent. Učenci so bili razdeljeni v skupine, da bi olajšali interakcijo in izmenjavo idej. Imeli so nalogo ustvariti edinstvene koncepte za Lunos I-vent, uveljavljeno HVAC podjetje v Sloveniji. Študenti so pod vodstvom dodeljenih mentorjev in motivirani s svojo strastjo do dela predstavili svojo ustvarjalnost z zagotavljanjem revolucionarnih rešitev, ki bi lahko vplivale na prihodnost podjetja. Pitch session ni pokazal le njihovega strateškega razmišljanja in poslovne sposobnosti, temveč je med udeleženci ustvaril tudi optimizem in enotnost.

 

 

 

Med poletno šolo so se udeleženci lahko srečali z mentorji iz različnih institucij, ki imajo različno strokovno znanje na različnih akademskih področjih. Mentorska srečanja so pomenila, da so udeleženci prejeli osebno prilagojeno podporo in nasvete, ki so spodbujali njihov napredek kot bodoči podjetniki.

Poleg intenzivnega pouka so se dijaki in gostujoči predavatelji podali na voden ogled čudovitega mesta Maribor. Spoznavali so bogato zgodovino, arhitekturna čudesa in lokalno kulturo. Od obiskov različnih krajev do interakcije z lokalnim prebivalstvom so ustvarili nepozabne izkušnje in okrepili prijateljstva.

 

 

Program Smart Skills 4.0 je študentom zagotovil poslovne in digitalne spretnosti, ki jih bodo potrebovali za napredovanje v današnjem svetu. Vse to so pridobili s privlačnimi učnimi izkušnjami, študijami primerov in mentorskimi sejami. Vzpostavljene povezave in ideje, razvite med poletno šolo, bodo še naprej navdihovale in spodbujale inovativnost pri prihodnjih poslovnih prizadevanjih študentov.

Program je bil organiziran v okviru projekta Smart Skills 4.0 Erasmus+, katerega namen je spodbujati razvoj veščin naprednega razmišljanja študentov, učiteljev in zaposlenih. Osredotoča se na sektorje, pomembne za trajnost, ki jih z inovacijami predstavljajo trendi Business 4.0. Projekt poleg Academie združuje partnerje iz Italije (Inforelea Torino – konzorcij za izobraževanje odraslih), Grčije (Univerza zahodne Atike), Romunije (Univerza politehnica iz Bukarešte in S.C. Avantera srl ​​– svetovalno podjetje za strateški razvoj) in Litve ( Vilniaus Universitetas).

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X