Študent Inženir gradbeništva leta 2021 je Marko Koklič

Gradbeništvo

Priznanje za študenta leta 2021 programa Gradbeništvo je v študijskem letu pridobil Marko Koklič, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Gradbeništvo generacije 2019–2021 s povprečno oceno kar 9,42.

  1. Kaj Vam pomeni naziv Študent inženir gradbeništva leta 2021?

“Vsekakor veselje, da je bilo to dvoletno obdobje uspešno. Vesel predvsem zato, da se kljub pandemiji koronavirusa študij ni prekinil. Moram reči, da so bila predavanja in vaje v tem času zelo dobro organizirana.

Če primerjam s sinom, ki trenutno opravlja srednješolsko izobraževanje, je tam bila izvedba “totalno v razsulu”, pri vas pa je vse delovalo brezhibno . Študijske vsebine so bile v tem času izjemno kvalitetno podane.”

  1. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Po osnovni izobrazbi sem univerzitetno diplomiran inženir lesarstva. Ta študij sem uspešno zaključil pred natanko 30 leti v času osamosvajanja Slovenije. Še danes se spominjam kako sem, z disketo na kateri je bilo moje še nedokončano diplomsko delo, bežal iz študentskega doma.

V teh 30 letih pa je žal lesna industrija v Sloveniji doživela padec in splet okoliščin, predvsem družinskih, me je približal z gradbeno panogo. Priučil sem se gradbene obrti, vendar so mi manjkala inženirska znanja, zato sem se odločil za študij gradbeništva. K temu me je dodatno spodbudila sprememba gradbene zakonodaje, ki nas je – male podjetnike – nekako prisilila v ustrezno izobraževanje.

Academio sem izbral predvsem zaradi dobre lokacije in priporočila znancev ter toplega sprejema na informativnem razgovoru za študij. Spominjam se, da mi je referent povedal, da bom šel le enkrat na poletni dopust in bo študija konec. Dve leti zares hitro mineta.”

  1. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Najbolj me pri študiju veseli preplet teoretičnega in praktičnega znanja. Vsi predavatelji in inštruktorji so namreč iz prakse, kar omogoča hitrejše in učinkovitejše spoznavanje novosti in znanj gradbene panoge.

Ne samo praktičnih znanj, temveč tudi teoretičnih izkušenj, ki ti pomagajo do lažjega odziva na konkreten izziv v podjetju.”

  1. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? Kje se vidite po diplomiranju?

“Opažam, da sem v teku tega izobraževanja postal predvsem vedoželjen. Izgradil sem kondicijo za branje, pisanje – kot da bi se mi zjasnilo nebo.”

  1. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Najprej zavedanje, da dvoletni študij zelo hitro mine. Priporočam redno opravljanje študijskih obveznosti. Poznam številne ljudi, ki v življenju niso sledili toku in jim danes manjka le še kakšen izpit in dva za dokončanje študija. Več kot odlašaš, težje je.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Sorodni članki

Vpis na Višjo strokovno šolo Academia Maribor

Vabljeni k vpisu na še prosta mesta

Za študente programov Ekonomist, Gradbeništvo, Strojništvo, Informatika in Varovanje

Brezplačni pripravljalni tečaji računalništva, tujega jezika in matematike

Svečana podelitev diplom na Mariborskem gradu

Svečana podelitev diplom Višje strokovne šole Academia Maribor

Druga prijava za vpis na Višjo strokovno šolo Academia Maribor

Drugi prijavni rok za vpis je odprt od 24. avgusta do 31. avgusta 2021

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.