Študent Inženir Grafičnega oblikovanja leta 2022 je Nejc Andric

Grafično oblikovanje

Priznanje za študenta leta 2022 programa Medijska produkcija – Grafično oblikovanje je v študijskem letu pridobil Nejc Andric, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 2020–2022. Zaposlen je v gostinstvu in opravlja delo vodje strežbe in nabavnika ter je plesalec/tekmovalec hip-hopa v plesni šoli Vibe.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študent Medijske produkcije – modul grafičnega oblikovanja leta 2022?

Tega naziva nisem pričakoval, sem pa ga zelo vesel. V svojem razredu imam veliko sošolcev, ki so izjemno talentirani in bodo zelo uspešni bodoči grafiki, zato me je novica močno presenetila.

 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

Medijska produkcija, natančneje grafično oblikovanje me je zanimalo že od malih nog, vendar sem zaradi svoje neodločnosti to strast pričel loviti šele sedaj. Po srednji šoli sem se odločil za jezikovni študij na Filozofski fakulteti Maribor, vendar sem opazil, da mi teoretično usmerjen študij ne leži toliko kot študij z poudarkom na praktičnem znanju, ki mi ga nudi Academia. Povezal sem se tudi z bivšimi sošolci, ki obiskujejo Academio in po pogovoru o študiju grafičnega oblikovanja je moja odločitev bila dokončna.

 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

Pri študiju me najbolj veseli količina prakse ter delo na projektih. Res je prisotno tudi teoretično predavanje, vendar je zame predavateljevo apliciranje lastnega znanja ter izkušenj na študente ključnega pomena.

 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Zagotovo sem pridobil na samozavesti ter komunikaciji. V sklopu študija smo imeli veliko grafičnih projektov in na začetku sem dvomil v moje sposobnosti, da bom projektom kos, zato sem se jih lotil zelo pazljivo. Kasneje so ti dvomi izginili – sedaj sem zgovornejši in pri projektih si upam biti mnogo bolj ustvarjalen.

 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

Veliko željo se imam zaposliti na področju video produkcije ali grafičnega oblikovanja, v prihodnosti pa razmišljam o ustanovitvi lastnega podjetja v tej smeri.

 

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

Za uspešen študij bi vsem bodočim študentom svetoval, da ne preskočite prvega roka izpitov, bodite prisotni na predavanjih in pozorno poslušajte predavatelje, saj predavajo iz lastnih izkušenj.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X