Študent Inženir strojništva leta 2021 je Hajro Dulić

Strojništvo

Priznanje za študenta leta 2021 programa Strojništvo je v študijskem letu pridobil Hajro Dulić, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Strojništvo generacije 2019–2021.

1 .Kaj vam pomeni naziv Študent inženir strojništva leta 2021?

“Res sem presenečen. Imam že nekaj let delovnih izkušenj iz strojništva in verjamem, da so mi praktične izkušnje pomagalo pri dosežku. Študij sem lahko obiskoval s pomočjo podjetja Mega-Metal d.o.o., kjer sem zaposlen kot konstrukter, čeprav opravljam tudi druga dela, ki so v trenutku potrebna.

V podjetju sledimo vašemu poslanstvu “learning by doing”. Ko se pojavi neznana težava, jo preučimo in odpravimo na nov, svojevrsten način. Občutek učenja s poudarkom na praktičnem izobraževanju sem imel vsekakor tudi pri študiju na Academii, kar mi je zelo ugajalo.”

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Primarno sem vašo šolo izbral zaradi lokacije ter zaradi zelo privlačnega predmetnika. Opazil sem, da študij poteka v popoldanskem času v modularni obliki, predmet za predmetom, kar mi je zelo odgovarjalo, saj sem bil zaposlen v dopoldanskem času. Zato sem se odločil, da se bom v tem študiju preizkusil .”

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Najbolj me veseli odkrivanje novih stvari. Za nekatere stvari se nisem niti zavedal kako pomembna so v strojništvu. En izmed takšnih predmetov je bila Ekonomika podjetja, kjer nisem imel veliko izkušenj, vendar sem s pomočjo odličnih predavateljev iz prakse pridobil ogromno znanja. Enako velja za predmet s področja kakovosti, kjer sem skozi projektne naloge raziskoval priložnosti in “rezerve” pri razvoju našega podjetja.

Tudi predmet Poslovno komuniciranje in vodenje, moj najljubši predmet, je bil eden izmed takšnih, ki me je vsebinsko navdušil.”

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Že 15 let opravljam delo konstruktera, ta študij pa je formalno potrdilo, da obvladam to, kar počnem. Bolje se spoznam v proizvodnji, tudi med praktičnim usposabljanjem sem opazil področja, kjer še imam veliko prostora za izboljšanje in dodatno učenje.”

5. Kje se vidite po diplomiranju? Boste ostali zvesti podjetju v katerem delate?

“Po diplomiranju bom ostal zvest podjetju, ki mi je tudi omogočilo vaš študij. Bi pa se zagotovo preizkusil na drugih področjih, ki me veselijo, četudi je strojništvo moja prva ljubezen.

Morda se bom prijavil na tečaj tujega jezika nemščine, ki me zelo zanima in bi mi v moji panogi prišel prav.”

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Vsem bodočim in trenutnim študentom Academie bi rad sporočil, da redno obiskujte predavanja in dobro preučite snov, saj boste tako izpite opravili brez težav! Academii Maribor pa se zahvaljujem za odličen študij, dobre predavatelje in zelo zanimiv ter učinkovit program strojništva.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X