Študent Inženir Strojništva leta 2022 je Gašper Hozjan

Strojništvo

Priznanje za študenta leta 2022 programa Inženir Strojništva je v študijskem letu pridobil Gašper Hozjan, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Strojništvo generacije 2020–2022.

Kaj Vam pomeni naziv Študenta inženirja strojništva leta 2022?
Pomeni mi to, da se mi je delo in trud, ki sem ga vložil v študij, vključujoč vožnjo iz Prekmurja v Maribor obrestovalo. Upam, da morda kmalu tudi z novo karierno priložnostjo. Trenutno sem namreč zaposlen v farmacevtskem podjetju na področju kontrole kakovosti. 

Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

Po zaključeni gimnaziji sem sicer pričel s študijem veterine, vendar sem ga po treh letnikih opustil in se nato zaposlil. Za študij na Academii sem se odločil predvsem zato, ker je izvedba študija resnično prilagojena zaposlenim. Tako sem lažje uskladil zasebno življenje, službene obveznost in sam študij. 

Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

Ker trenutno znotraj stroke strojništva delujem na področju kakovosti sta me vsekakor najbolj razveselila predmeta Kakovost in zanesljivost procesov ter Tehniški predpisi in načrtovanje proizvodov od katerih sem največ odnesel. Na tem področju vidim tudi nadaljnji karierni razvoj. Odlično je bilo, da so vsa predavanja posneta in si lahko z zamikom ogledamo predavanja za nazaj.

Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Postal sem bistveno bolj organiziran kot sem bil v preteklosti. Uravnavati zaposlitev, zasebno življenje in uspešno opravljati še študij ob delu me je prisililo v boljšo samoorganizacijo.

Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

Vsekakor bodočim študentkam in študentom priporočam sprotno delo, obiskovanje vseh predavanj in vaj ter na splošno angažiranost pri študiju.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.