Študent Računovodja leta 2021 je Matej Ramšak

Računovodja

Priznanje za študenta leta 2021 programa Ekonomist – modul Računovodstvo je v študijskem letu pridobil Matej Ramšak, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Ekonomist generacije 20192021.

Študijske obveznosti je opravil z izjemno povprečno oceno kar 10,00 in tako postal najboljši študent programa Ekonomist v zgodovini Višje strokovne šole Academia Maribor!

Matej Ramšak je po zaključenem gimnazijskem programu opravil tri letnike študija medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, sedaj pa je svojo pravo strast in predanost našel v stroki računovodstva in davkov.

  1. Kaj Vam pomeni naziv Študent Računovodja leta 2021?

“To je potrditev, da se trudim v pravi smeri. Gre za iskren interes po obvladovanju stroke računovodstva ter da želim biti na tem področju 100% izpopolnjen.”

  1. Vključili ste se v financiranje v okviru projekta MUNERA3. Kaj Vam pomeni, da lahko študirate brezplačno?

“MUNERA3 je odličen projekt, za katerega sem izvedel po naključju. Škoda bi bilo, da priložnosti ne bi izkoristil in upam, da bo bodočim generacijam prav tako na voljo.”

  1. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Ekonomija  mi v dosedanjih izobraževanjih nikoli ni bila predstavljena na tak način. Zdi pa se mi, da je ekonomija pomembna prav na vseh področjih. Po zaključku gimnazijskega programa sem namreč študiral medicino na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Študij sem po treh letih opustil zaradi omejitev pri prosti izbiri specializacije.

Mogoče sem se tja vpisal tudi iz napačnih razlogov, tukaj na Academii pa sem prepričan, da iz pravih.”

  1. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Najbolj všeč mi je sam potek študija. Vsekakor je tukaj potrebno izpostaviti odlično ekipo predavateljev iz gospodarstva, pa tudi izjemno dosegljivost vodstva. Slednje je zares edinstveno.”

  1. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? Kje se vidite po diplomiranju?

“Pojavile so se mi nove priložnosti. V podjetju, kjer sedaj opravljam praktično izobraževanje imam ponujeno tudi zaposlitev. Razmišljam pa tudi o nadaljevanju študija na področju davčnega svetovanja in revizije.

Na tem področju namreč pravkar pripravljam diplomsko delo, natančneje tema obsega čezmejno obdavčitev izdelkov in storitev ter novitet davka na dodano vrednost.”

  1. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Sprotno sledenje programu je zelo pomembno, saj si na takšen način olajšate študij. Časovno je študij sicer zelo obremenjujoč, vendar motiviran študent pri vas res prejme ogromno.”

  1. Zakaj je pomembno, da dober računovodja pridobi formalno izobrazbo?

“Formalna izobrazba na področju računovodstva je zelo pomembna, saj se zakonodaja pogosto spreminja. Sploh sedaj ob številnih ukrepih v času pandemije koronavirusa . Pri ljudeh, ki nimajo formalne izobrazbe s področja računovodstva opažam, da delo opravljajo rutinsko in po ustaljenih vzorcih tako, kot so se jih priučili pred leti.

Formalna izobrazba pa mi omogoča vzročno-posledično povezovanje ter razumevanje in seveda logiko pri delu.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.