Študent Inženir video producent leta 2021 je Marko Janžič

Video produkcija

Priznanje za študenta leta 2021 programa Medijska produkcija – modul Video produkcija je v študijskem letu pridobil Marko Janžič, ki je najuspešnejše in najhitreje opravil obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija generacije 20192021.

1. Kaj Vam pomeni naziv Študent inženir video producent leta 2021?

“A prav študent leta? Wow. Kakorkoli, če te področje študija veseli, je takšen študij dosti lažja pot. Končno sem našel nekaj, kar me zares zanima, zato mi študij ni težaven.”

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Za študij na Academii me je najbolj pritegnil poudarek na praksi. Prej sem namreč študiral na drugih fakultetah, kjer pa je bil študij le teoretičen. Študiral sem namreč muzikologijo in prevajalstvo, danes pa to znanje, kot je filozofija glasbe, smiselno uporabljam pri bolj praktičnem študiju na Academii.

Pritegnilo me je tudi dejstvo, da je veliko projektnega dela in poudarek na konkretnih izdelkih. Prav tako me je vzpodbudil program dvojne diplome, kjer ob slovenski višješolski diplomi prejmem še Higher National Diplomo iz Velike Britanije. Študij namreč želim nekoč nadaljevati v tujini.”

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Najbolj všeč mi je organizacija študija in takojšnje pomoči s strani predavateljev ter strokovne službe. Predvsem bi pohvalil vodjo referata gospoda Marjana Fridauerja, ki je zares zmeraj na voljo. Slišal sem tudi, da ste na Academii v zadnjih letih bistveno izboljšali študijsko izkušnjo. Temu očitno pritrjuje vaša prejeta nagrada za 2. najboljšo strokovno šolo na svetu.”

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? Kje se vidite po diplomiranju?

“Zaradi narave študija, ki te sili v projektno in timsko delo, opažam, da sem izboljšal komunikacijo in sposobnosti dela v skupini. Pa tudi nasploh imam sedaj boljše organizacijske sposobnosti.

Po diplomiranju se vidim predvsem na področju kreiranja filmov in videospotov. Opraviti moram še del praktičnega izobraževanja, ki ga bom opravljal v okviru programa Erasmus+ v Nemčiji na področju video produkcije, konkretno montaže. Montaža mi v produkcijskem procesu ponuja priložnost za največ ustvarjalnosti.”

5. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Ključno je, da vas študij, pa tudi vaš bodoči poklic veseli. Tako veš, da delaš zase in ne za oceno. S takšnim občutenjem je študij bistveno lažji in boljši.”

6. Zakaj je pomembno, da dober video producent pridobi formalno izobrazbo?

“Rekel bi, da je danes pomembno oboje. Sam se učim skozi oba načina. Eno je teorija, ki je na voljo na spletu, drugo pa dejansko delo v praksi. Dosti lažje je tudi osvojiti znanje pod mentorstvom izkušenega strokovnjaka predavatelja ali inštruktorja, ki ti poda povratne informacije. Tega na spletu ni, je pa na voljo tukaj, skozi formalno izobraževanje na Academii.”

7. Kaj še počnete ob študiju?

“Ukvarjam se z glasbo. Sem bobnar v alternativni hard-rock skupini Social problem, kjer smo lani ustvarili prvi album. Zvok je pri video produkciji izjemnega pomena, zato se mi zdi koristno povezovati avdio z videom.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.