Študenti Academie do praktičnih izkušenj na sejmu izobraževanja v Beogradu

V oktobru 2023 je VSŠ Academia dobila izjemno priložnost za sodelovanje s Skupnostjo VSŠ v sklopu programoma Erasmus+. Študentje VSŠ Academie, Medina Jahić, Tamara Bogosavac, Marko Jovanovski, Žan Kac in Andrej Brezo so bili izbrani za 11-dnevno praktično usposabljanje v Srbiji. Njihova naloga je bila predstaviti višje strokovno izobraževanje v Sloveniji srbskim dijakom in študentom skozi aktivno promocijo na sejmu izobraževanja v Beogradu.


Študentje VSŠ Academie Medina, Marko, Žan, Tamara ter Andrej so izkoristili izjemno priložnost doživeti nepozabno izmenjavo v Srbiji, kjer so se naučili veliko o sodelovanju, potrpežljivosti in življenju v Beogradu. Srbija, država s pestro zgodovino in bogato kulturno dediščino, jih je povsem očarala. 

 

Neprecenljive Izkušnje skozi Delo na Sejmu Izobraževanja

Obisk Srbije je na skupino študentov imel poseben pomen, in sicer zastopati višje strokovne šole v Sloveniji na Beograjskem sejmu knjig in izobraževanja. Delo na stojnici je potekalo izjemno gladko, saj so bili obdani z odlično družbo in zanimivimi zgodbami mimoidočih. S sodelavci, s katerimi so delili stojnice, so postali prava ekipa in skupaj so odlično predstavili izobraževalno ponudbo v Sloveniji.

“Med sejmom smo imeli priložnost komunicirati z obiskovalci in pridobili smo dober vpogled v to, kako veliko je zanimanje za slovenske študije v Srbiji. Številni obiskovalci so bili zainteresirani za študijske programe, ki jih ponujajo slovenske višje šole – z veseljem smo jim predstavili prednosti študiranja v Sloveniji. Verjamemo tudi, da smo jih uspeli navdušiti, kako poteka študiranje in življenje v Sloveniji ter s tem pritegnili nekaj bodočih študentov.”

 

 

Pripravništvo v Srbiji ni samo obogatilo kulturnih izkušenj, temveč je skupini zagotovilo tudi edinstveno priložnost razvoja kariere za področje, na katerih se izobražujejo – od trženja, marketinga, grafičnega oblikovanja in fotografije. Študentom trženja je sejem na omogočil uporabo tržnih strategij v resničnem okolju. Od določanja ciljev in ustvarjanja potencialnih strank do analize konkurence in dejavnosti po dogodku, je ta izkušnja izboljšala sposobnosti zasnove promocijskih aktivnosti za prepoznavnost blagovne znamke in mreženje.

Študentje fotografije vsakodnevno ujeli trenutke postavitve njihove stojnice ter sodelovanja z udeleženci in različnih kulturnih izkušenj. Te fotografije so prispevale k obogateni vizualni pripovedi našega potovanja, hkrati pa so nadgradile študente z realno izkušnjo fotografiranja velikega sejemskega dogodka. 

 

 

Skupinsko delo študentov Academie v Srbiji je bil skupek trženja, fotografske produkcije in ekonomije, kar je pokazalo, kako dobro se njihove veščine medsebojno dopolnjujejo. Fotografije, posnete med sejemskimi aktivnostmi so postale uspešno orodje marketinških prizadevanj, promocijskim materialom in objavam na družbenih medijih pa so dodali živahen pridih.

“To skupinsko delo nam ni dalo le praktičnih izkušenj, ampak je tudi poudarilo vrednost skupnega dela v različnih veščinah za ustvarjanje učinkovitih in pomembnih rezultatov.”

 

 

 

Raziskovanje Mesta in Uživanje v Kavicah

V prostem času med izmenjavo se je ekipa podali na raziskovanje Beograda. Spoznavali so znamenitosti mesta, obiskali muzeje in se potapljali v bogato kulturno dediščino.  Eden izmed zanimivih dejstev o Beogradu je, da ga pogosto imenujejo “Evropska prestolnica zabave” in to so študentje z veseljem preizkusili. Beograd je mesto, ki se ponaša z enkratnim nočnim življenjem.

“Doživeli smo živahno atmosfero, različne glasbene žanre ter spoznali ljudi z vseh koncev sveta, ki so prišli, da bi doživeli enega najbolj razburljivih nočnih življenj v Evropi. Če ste ljubitelj nočnega življenja, je Beograd zagotovo eno od mest, ki ga morate obiskati.”

 

Obisk sejma je bil izjemen, saj ga je obiskalo več kot 200.000 ljudi. Naši študentje so aktivno sodelovali pri pred-sejemski, med-sejemski in po-sejemski promociji, prispevajoč k izjemnemu uspehu dogodka. S svojim znanjem in predstavitvami so poglobili razumevanje srbskih dijakov o možnostih višjega strokovnega izobraževanja v Sloveniji ter predvsem z njmi delili osebne izkušnje študija pri nas.

To sodelovanje ni le okrepilo mednarodne vezi med izobraževalnimi institucijami ter našega lokalnega/regionalnega sodelovanja s Skupnostjo VSS, temveč je tudi pripomoglo k dvigu ugleda naše ustanove v tujini in mreženju za nadaljnja sodelovanja. Pridobljene izkušnje pa so pozitivno zaznamovale tudi sodelujoče študente. Kako, so nam zaupali v svojem zapisu, ki ga objavljamo spodaj. 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X