Študenti Ekonomije na udeležbi Kadrovske konference ŠGZ Maribor

Kadrovski menedžment (HND) in Komercialist (VSŠ)

Študenti programa Ekonomist – modul Kadrovski management (HND) in Komercialist (VSŠ) so se v okviru predmeta Načrtovanje virov in talentov s predavateljico mag. Rebeko Tramšek udeležili Kadrovske konference ŠGZ Maribor, ki je potekala 23. in 24. maja v Grand hotelu Sava v Rogaški Slatini.


Štajerska gospodarska zbornica je 23. in 24. maja 2024 v Grand Hotelu SAVA v Rogaški Slatini organizirala 9. Kadrovsko konferenco KAKO? Na dogodku so strokovnjaki iz kadrovskega področja, delovnega sodišča in ustavni sodniki predstavili praktične primere prenosa teorije v prakso.

Prvi dan konference, 23. maja 2024, je zajemal aktualne tematike kot so vprašanja delovnega časa, reševanje praktičnih primerov, sodna praksa delovnih razmerij in izgorevanje vodij. Govorci, strokovnjaki na svojem področju, so bili vrhovni sodnik Marjan Debelak, detektivka in predsednica Detektivske zbornice Slovenije Tina Krambergerin drugi.

Drugi dan, 24. maja 2024, je vključeval predstavitve o zaposlovanju tujcev in kadrovskih izzivih. Boštjan Trilar in Tina Galijaševič sta delila svoje izkušnje o zaposlovanju sodelavcev iz Azije in integraciji filipinskih sodelavcev, o primeru dobrih praks na področju razvoja kadrov pa sta predavala direktor Intere d.o.o., Peter Ladič ter direktor Quantifly do.o.o., Luka Pregelj .

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X