Študenti programa Gradbeništvo na laboratorijskih vajah v podjetju APROS d.o.o.

Gradbeništvo

V sklopu predmetu Gradiva so se študentje in študentke študijskega programa Gradbeništvo v torek, 22. sredo, 24. novembra udeležili laboratorijskih vaj v podjetju APROS d. o. o.


 

Podjetje APROS-Gradbeni laboratorij in storitve d.o.o. je od ustanovitve v letu 1994 postal eden od pomembnejših gradbenih laboratorijev v državi. Njihovo delovanje je v pomoč gradbenim podjetjem in investitorjem. Sodelujejo pri različnih programih oziroma investicijah z občinami po Sloveniji ter s podjetji kot na primer DARS, DRSC-DRI, Slovenske Železnice i. d.

 

 

Študentke in študenti so ob betonskem laboratoriju imeli priložnost spoznati geomehanske ter geotehničine storitve podjetja. 

Na laboratorijskih vaja so obravnavali postopek določanja zrnavostne sestave zemljin ter kamnim ter pomen in uporabo tega postopka v gradbeništvu, podrobneje pri pripravi betona s specifičnimi značilnostmi za ustrezno gradnjo.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.