Študenti strojništva na obisku v podjetju UNIOR d.d.

Strojništvo

Študenti programa Strojništvo so v okviru predmeta Snovanje in konstruiranje orodij s predavateljem mag. Jožetom Ravničanom obiskali dva obrata podjetja UNIOR d.d., slovenskega proizvajalca orodij ter kovinskih izdelkov. Prvi ogled je potekal v obratu Unior Strojegradnja v Zrečah, temu je sledil ogled Unior obrata mehanske obdelave odkovkov v Slovenskih konjicah.


Študenti so na ogledu lahko videli različne stroje s katerimi proizvajajo orodja in avtomobilske dele kot so: različni CNC rezkalni stroji, CNC stružnice, CNC brusilne stroje, CNC erodilne stroje, 3D merilni stroj, različne vpenjalne naprave, obdelovalne centre, avtomatizirane stroje.

Podrobneje so si ogledali kovačnico z 26 kovaškimi linijami s 14 hidravličnimi  kladivi, ki dosežejo 1500-9500 kpm, 5 kovaških preš z delovno silo od 1600 do 2000 ton in 7 padalnih kladiv. Ogledali so si tudi postopek kovanja izdelkov s pomočjo padalnega kladiva ter gravur, ki so specializirane za odkovke do 2,5 kg, mesečno jih proizvedejo do 2500 ton.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X