Študenti Varovanja na strelišču Športno rekreacijskega centra “RA-TA-TA…”

Varovanje

Študenti in študentke programa Varovanje so v sklopu predmeta Oborožitev in streljanje s predavateljem g. Dušanom Goriškom obiskali Športno rekreacijski center “RA-TA-TA…” v Mariboru. Obisk ŠRC je bil razdeljen na več terminov, ki so študentom omogočili pridobivanje temeljnih veščin in znanja v varnem okolju.


V prvem delu vaj so se študentje seznanili s predmetom vaje ter načinom njene izvedbe. Pomemben poudarek je namenjen tudi zakonskim določilom in predpisom glede uporabe orožja ter varnostnim standardom na strelišču. Študentje so se naučili osnovnih pravil varne rabe orožja in obnašanja na strelišču, kar je ključno za preprečevanje nezgod in zagotavljanje varnega okolja.

V nadaljevanju so se študentje podrobneje seznanili z osnovami zgradbe orožja in streliva. S pomočjo strokovnjakov inštruktorjev so spoznavali različne tipe orožja, njihove funkcije ter delovanje. Praktične vaje so študentom omogočale, da se sami preizkusijo v rokovanju z orožjem in spoznajo različne tehnike ter varnostne postopke.

V drugi polovici vaj so se študentje poglobili v teoretične vidike streljanja, vključno z balistiko in fizikalnimi zakoni gibanja krogel. Prav tako so se naučili osnov hrambe in čiščenja orožja, kar je ključno za njegovo vzdrževanje in dolgotrajno uporabo. Poseben poudarek je bil tudi na osnovah prve pomoči pri morebitnih strelnih ranah, kar povečuje varnost in zavedanje študentov.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X