Študentka Inženirka grafičnega oblikovanja leta 2021 je Nataša Ujlaki

Grafično oblikovanje

Priznanje za študentko leta 2021 programa Medijska produkcija – modul Grafično oblikovanje je v študijskem letu pridobila Nataša Ujlaki, ki je najuspešnejše in najhitreje opravila obveznosti višješolskega strokovnega programa Medijska produkcija – modul Grafično oblikovanje generacije 20192021.

1. Kaj Vam pomeni naziv Študentka Inženirka grafičnega oblikovanja leta 2021?

“Ta naziv je zame potrditev, da lahko v svoji stroki sedaj opravljam še toliko več, da te stvari sedaj obvladam bolje kot v času srednje šole, da sem se naučila veliko novega, da sem spoznala nove ljudi in izstopila iz svojega mehurčka udobja.”

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Študij Medijska produkcija sem izbrala iz lastne želje po oblikovanju. Razmišljala sem tudi o programiranju, vendar sem kasneje spoznala, da sta smeri zelo različni, sama pa dosti raje oblikujem kot programiram. Zato sem iskala razne fakultete, ki vključujejo to smer.

Ko sem izvedela za Academio in videla njen predmetnik, sem opazila, da je sestavljen iz mnogo zanimivih in hkrati koristnih predmetov. Takrat sem se dokončno odločila za študij na vaši šoli.”

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Najbolj me je veselilo projektno delo v spletni produkciji, kjer smo izdelovali spletne strani s pomočjo platforme Figma. Tudi animiranje in ustvarjanje animacij ter fotografija sta me zelo pritegnila. Čeprav je slednjega bilo na urniku zaradi moje usmeritve v grafično oblikovanje manj, sem se ravno pri teh predmetih naučila največ.” 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Osebno sem veliko bolj komunikativna in pridobivam na svoji identiteti, saj sem prej bila tiha in tudi pogovor sem težje navezala.”

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

“Vidim se v stroki grafičnega oblikovanja oziroma oblikovanja spletnih strani. Morda bom po študiju nadaljevala sodelovanje tudi z inštruktorjem Dejanom Šmidom.

V sklopu praktičnega izobraževanja sva se z mentorjem v podjetju dogovorila še projektno sodelovanje kot skrbnica za socialna omrežja Instagram in Facebook Parasport Slovenia (Zveza za šport invalidov Slovenije- Slovenski paralimpijski komite). Tukaj sem prišla v stik s hitrim objavljanjem na omenjenih socialnih omrežjih, analitiko in merjenjem učinkovitosti. Nekajkrat tedensko sem tudi v Ljubljano na uskladitvenih sestankih.”

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Sama sem se vedno prijavila na prvi rok in se tako podzavestno prisilila, da se tudi pripravim oz. naučim za prvi rok. Seveda mi to vedno ni uspelo, je pa zelo pomagalo. Menim, da si vsak študent najde svoj način učenja, toplo pa priporočam, da delo opravljajo sproti.” 

7. Kaj še počnete ob študiju?

“Trenutno sem ob študiju promotorka telefonov znamke Samsung, v samem promotorstvu pa sem že dve leti na lokaciji Murska Sobota, Celje in Maribor. Veliko potujem, sodelujem tudi s SPID.si (podjetje elektronskih športov) kot del organizacijske ekipe LAN-partijev in drugih tovrstnih dogodkov.”

 

“Sama sem na Academii pridobila ogromno izkušenj, zato vsem,

ki si želijo učenja ter pridobivanja novih znanj preko praktičnega učenja, to šolo toplo priporočam.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X