Študentka Inženirka varovanja leta 2021 je Anja Lukman

Varovanje

Priznanje za študentko leta 2021 programa Varovanje je v študijskem letu pridobila Anja Lukman, ki je najuspešnejše in najhitreje opravila obveznosti višješolskega strokovnega programa Varovanje generacije 20192021.

1. Kaj Vam pomeni naziv Študentka Inženirka varovanja leta 2021?

“Nad nazivom sem zelo presenečena. Zelo sem ponosna nase, predvsem na delovno disciplino, da se učim sproti in da nad tem ne obupam. Tudi, ko je bilo naporno, sem stisnila zobe in vztrajala pri študiju.” 

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

“Ker sem pred Academio obiskovala Srednjo prometno šolo Maribor, je bila odločitev, da kot tehnik varovanja nadaljujem izobraževalno pot na vaši šoli, najustreznejša.

Velik vpliv pri moji odločitvi je imel tudi predmetnik, ki je bil nadaljevanje strokovnemu predmetniku moje prejšnje šole, slišala pa sem tudi, da se tukaj predstavitelji svojim študentom zelo posvetijo in so jim vedno na voljo. Te odločitve ne obžalujem.” 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

“Način predavanj! Predavatelji so predavanja vodili na podlagi lastnih izkušenj “iz prve roke”, saj delujejo v stroki, zato so predavanja bila zanimivejša, učinkovitejša pa prav zaradi njihovih področnih izkušenj, saj so nam zadeve predstavili iz več zornih kotov.” 

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

“Študij mi je pomagal predvsem na osebnem razvoju. Počutim se mnogo bolj samostojno ter samozavestno. Nekoč sem med pogovori imela neprijeten občutek, danes tega sploh več ne zasledim.” 

5. Kje se vidite po diplomiranju? 

“Ostala bom v smeri varnostnih ved. Želela sem se tudi že zaposliti na Policiji, vendar sem takrat za to bila še premlada; morda bom ponovno pristopila k prijavi za zaposlitev.”

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

“Študenti se naj učijo sproti in naj bodo pozorni pri predavanjih, saj se lahko že tako veliko naučijo.”

7. Kaj še počnete ob študiju?

“Trenutno sem osredotočena na iskanje študentskega dela, opraviti moram tudi še del praktičnega izobraževanja diplomirati. Sem pa pred časom opravljala študentsko delo v trgovini, ki mi je pomagalo pri komunikacijskih sposobnostih.”

 

“Za prejet naziv ter dve lepi študijski leti se bi zahvalila Academii, predvsem pa odličnim predavateljem.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.