Študentka Komercialistka leta 2022 je Sara Kink

Komercialist

Priznanje za študentko leta 2022 programa Ekonomist –  modul Komercialist je v študijskem letu pridobila Sara Kink, ki je najuspešnejše in najhitreje opravila obveznosti višješolskega strokovnega programa Ekonomist – modul Komercialist generacije 2020–2022. Sara je v prostem času navdušena motoristka in popotnica. V mesecu juniju se je udeležila tudi poletne šole v Bukarešti v okviru Erasmus+ projekta Smart Skills 4.0.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študent komercialist leta 2022?

Ta novica me je zelo presenetila in hkrati mi je prejem naziva v veliko čast in pomemben gradnik na moji karierni poti.

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

O Academi sem izvedela od sodelavca, ki je prav tako študiral na Academii. Študij mi je svetoval na osnovi lastnih pozitivnih izkušenj ter prejetega znanja, dodatno pa sem nad kvaliteto študija bila prepričana že po uvodnem srečanju.

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

Zadeva, ki mi je bila najbolj všeč je bil potek predavanja. Predavali so predavatelji na osnovi praktičnega znanja in s tem so sama predavanja bila veliko bolj zanimiva ter informativna. Veselilo me je tudi sodelovanje s sošolci, saj smo bili en drugemu smo velika pomoč ter motivacija, sploh v času epidemije COVID, ko se je potek študija premostil na daljavo.

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Med študijem sem nepričakovano menjala delovno mesto in za mnogo lažji prehod se lahko zahvalim prav študiju na Academii, ki me je ustrezno opremil v izkušnjah in praktičnem znanju, da sem lahko z novim delom pričela mnogo lažje in kvalitetnejše. Osebnostno sem zagotovo pridobila na samozavesti. Danes delam v vodilni medijski hiši v Sloveniji – Pro Plus.

5. Kje se vidite po diplomiranju? Boste ostali zvesti podjetju v katerem delate?

Dosegla sem svoj zastavljen cilj menjave položaj, na kar sem zelo ponosna. Prejetje naziva naj študenta v modulu, ki ga študiram, pa še je dodatna motivacija za vse naporne dni, ki sem jih kombinirala med študijem in delom.

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

Študenti morajo imeti željo do študija, vendar tudi to včasih ne zadostuje. Zato je zelo pomembna tudi vztrajnost. Včasih se boste srečali z napornimi dnevi, vendar bo s podporo sošolcev, prijateljev, družine veliko lažje. 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X