Študentka Računovodja leta 2022 je Lidija Goričan

Računovodja

Priznanje za študentko leta 2022 programa Ekonomist –  modul Računovodja je v študijskem letu pridobila Lidija Goričan, ki je najuspešnejše in najhitreje opravila obveznosti višješolskega strokovnega programa Ekonomist – modul Računovodja generacije 2020–2022. V prostem času Lidija uživa v druženjih in sprehodih v naravi.


1. Kaj Vam pomeni naziv Študentka računovodja leta 2022?

Naziv me je presenetil vendar mi prav tako veliko pomeni saj so ti rezultati odraz mojega truda.

2. Zakaj ste izbrali študij na Višji strokovni šoli Academia Maribor?

Najbolj me je na VSŠ Academia pritegnilo dejstvo, da je tukaj možno pridobiti ogromno praktičnega znanja, saj šolanje ni grajeno samo iz teoretičnega znanja in predavatelji predavajo na osnovi lastnih praktičnih izkušenj. 

3. Kaj Vas pri študiju najbolj veseli?

Najbolj me je veselilo učenje na osnovi konkretnih primerov, s katerimi se še danes srečam na delovnem mestu. Zaradi dela in študija je včasih primanjkovalo časa ali energije, ampak smo se s sošolci odlično ujeli in si medsebojno pomagali. Zelo mi je ustrezala tudi modularna vrsta (to je predmet za predmetom) poteka študija.

4. Kako Vam študij na Academii pomaga pri Vašem kariernem in osebnem razvoju? 

Vedno sem želela nadgrajevati svoje znanje ter doseči višjo stopnjo izobrazbe. S pomočjo tega študija sem uspela napredovati na višje delovno mesto in postati računovodja.

5. Kje se vidite po diplomiranju? Boste ostali zvesti podjetju v katerem delate?

Zaenkrat bom nadaljevala v računovodstvu, v prihodnosti pa bom zagotovo želela doseči še kakšno stopnjo več ali pridobiti dodatno znanje na tem področju.

6. Kaj bi svetovali bodočim študentom za uspešen študij?

Vztrajnost in podpora pa tudi iznajdljivost. Pomembna je tudi organizacija časa za študij, za družbo, zase.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X