V študijskem letu 2019/2020 Academia prične z izvedbo novega programa – Informatika

Programsko inženirstvo

Sistemsko inženirstvo

Višji strokovni šoli Academii Maribor je Ministrstvo, za izobraževanje, znanost in šport izdalo odločbo vpisa v razvid za izvedbo študijskega programa Informatika in sicer za 60 študentov od študijskega leta 2019/2020 naprej.

Academia bo izvajala dva usmeritvena modula Sistemsko inženirstvo in Programsko inženirstvo.

Izjemna mednarodnost in prepoznavnost programa

Študentom bo omogočen vzporedni vpis v program BTEC Higher National Diploma in Computing iz Velike Britanije za pridobitev dveh diplom – R Slovenije in Velike Britanije.

Vsebine študijskega programa so obogatile sledeče organizacije iz Velike Britanije: British Computing Society (BCS), Institution of Engineering and Technology (IET), University of Kent, University of Hull, ISC2, Uxbridge College, The Tech Partnership, CompTIA, QA Apprenticeships, CISCO, Imago Solutions, National College for Digital Skills.

V sodelovanju s partnerskimi šolami v Veliki Britaniji, na Irskem ter Češkem bodo študentje del študijski obveznosti in obiskov lahko opravili v tujini ali pa s študijem nadaljevali na partnerskih univerzah v tujini z neposrednim vpisom v tretji letnik: Prague College, Oxford Brooks University, Angila Ruskin University, UCLAN, Teesside University, University of Salford Manchaster.

Strokovna ekskurzija na Irsko – silicijevo dolino Evrope

Višja strokovna šola Academia Maribor bo za študente v sodelovanju s partnersko šolo organizirala strokovno ekskurzijo na Irsko – silicijevo dolino Evrope. Tam bodo študentje lahko obiskali tudi vodilna IT podjetja, kot so LinkedIn, Google, Facebook in Apple.

Ob diplomiranju še certifikati IT podjetij

Izvedbo študijskega programa Informatika je Academia zasnovala na način, da bodo študentje lahko ob diplomiranju v prostorih šole opravili še certificiranje IT podjetij kot so CISCO, Oracle (Java) in CompTIA.

Academia prva in edina insitutcija iz Slovenije članica koalicije Evropske komisije za digitalna znanja in delovna mesta

Evropska Komisija je leta 2016 začela koalicijo za digitalna znanja in delovna mesta, ki je del Programa za nova znanja in spretnosti, da bi zagotovila, da bodo državljanom EU na voljo prava usposabljanja, znanja in spretnosti ter podpora. Koalicija podpira sodelovanje med deležniki s področja izobraževanja, zaposlovanja in industrije s ciljem izboljšati digitalna znanja in spretnosti tako strokovnjakov za IKT kot širšega prebivalstva.

Koalicija podpira tudi pobudo za pripravništva „Digitalna priložnost“ GD CONNECT. Ta gostuje pri Drop’pin@EURES, njen namen pa je okrepiti digitalna znanja in spretnosti s čezmejnimi pripravništvi za do 6 000 študentov in novih diplomantov med letoma 2018 in 2020.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.