Četrti partnerski sestanek projekta KEYS! v Mariboru

Med 27. in 29. septembrom 2023 smo na 4. partnerskem sestanku na Academii gostili partnerje projekta KEYS! 

Projekt je sofinanciran iz EU, programa ERASMUS+  in združuje 10 partnerjev iz 9 držav –  vodilni partner prihaja iz Finske, ostali partnerji pa iz Nizozemske, Cipra, Grčije, Portugalske, Španije, Nemčije, Norveške in Slovenije.

Projekt KEYS se zavzema za ustvarjanje svetlejše prihodnosti za migrante oz. študente iz drugih kulturnih okolij.

Osrednja nit partnerskega sodelovanja so migranti in njihovo vključevanje v procese poklicnega izobraževanja, učenja ter dela. 

Od začetka trajanja projekta, januar 2022 pa do danes, smo opredelili ključne izzive in 5 ključnih kompetenc, ki imajo pomembno vlogo pri lažjem vključevanju mladih v novo socialno okolje in proces izobraževanja. Te kompetence so:

  1. Pismenost,
  2. Digitalne kompetence,
  3. STEM kompetence (znanost, tehnologija, inženiring, matematika),
  4. Osebnostne in socialne kompetence 
  5. Kulturne kompetence.

Na tokratnem partnerskem sestanku v Mariboru smo v duhu ustvarjalnega sodelovanja za vsako izmed 5 kompetenc razvijali učna gradiva in praktične vaje za izboljšanje kompetenc. 

Razvita gradiva bodo Academii v pomoč pri delu z mednarodnimi študenti, da jih čim hitreje vključimo v proces izobraževanja in socializacije. 

Po napornem delu smo poskrbeli tudi za sprostitev. Partnerjem smo omogočili spoznavanje mesta in bogate vinske kulture z vodenim ogledom vinske kleti Vinag, hiše Stare trte in z mreženjem na večerji v mestnem središču. 

Keys! partnerji so bili navdušeni nad prijaznimi ljudmi in kulinaričnimi ter vinskimi doživetji, ki jih ponuja naše lepo mesto. Zagotovili so, da se bodo v Maribor zagotovo še vrnili.  

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X