Dorotejin blog po 3 mesecih praktičnega izobraževanja v španski Malagi

Grafično oblikovanje

Kot smo že pisali v avgustovskem članku, je študentka programa Medijska produkcija – modul Grafično oblikovanje Doroteja Samastur s pomočjo programa Erasmus+ odpotovala na trimesečno praktično izobraževanje v špansko Malago, natančneje v podjetje, ki organizira različne aktivnosti za turiste v mestih Malaga, Granada in v Sevilli, podjetje Southtours.


Doroteja je med svojim bivanjem v Španiji sodelovala s podjetjem Southtours, specializiranim za organizacijo raznolikih aktivnosti za turiste v mestih Malaga, Granada v Sevilli. Med drugim so ponujali vodene sprehode z ogledom znamenitosti, odbojko na mivki, degustacijo vin in tapasov, ter vodeno spoznavanje nočnega življenja.

Študentka je opazila širjenje in nadgrajevanje podjetja, zato so potrebovali dodatno pomoč na področju grafičnega oblikovanja. Prispevala je k celostni grafični podobi podjetja, fleksibilen delavnik pa ji je omogočal dovolj časa za raziskovanje mesta Malaga in celotnega južnega dela Španije.

 

“Zadolžena sem bila za oblikovanje marketinškega materiala, grafike za socialna omrežja, letakov, plakatov in drugih promocijskih materialov. Sodelovala sem tudi pri drugih aktivnostih podjetja, vključno s fotografiranjem in obdelavo fotografij za socialna omrežja, udeležila pa sem se tudi snemanja in urejanja video vsebin za priljubljeno socialno omrežje TikTok, ki se vse bolj uporablja za promocijo podjetij.”

Prosti čas je Doroteja izkoristila za raziskovanje južnega dela Španije; obiskala je kraje, kot so Granada, Sevilla, Cordoba, Nerja, Lucena, Marbella, Mijas pueblo, Ronda, Benalmadena. Poleg ogleda znamenitosti in muzejev je uživala na plažah, se udeleževala odbojke na mivki ter spoznavala nove ljudi in uživala v španski kulinariki in vinu. V začetku avgusta je doživela tudi festival Feria de Malaga, ki traja cel teden in prinaša vpogled v špansko kulturo, glasbo, ples, hrano in oblačila.

 

Čas v Španiji je bil zanjo poln izzivov in novih spoznanj. Prvič se je odpravila tako daleč od doma, sama in za tako dolgo obdobje. Sprva je bilo težko navaditi se na tuji jezik in orientacijo, a s časom je postalo lažje. Postala sem bolj samostojna pri vsakodnevnih opravilih, na strokovni ravni sem močno izboljšala svojo kreativnost in pridobila izkušnje v hitrem oblikovanju izdelkov ter spoštovanju rokov.

Po treh tednih je že tekoče govorila angleško, doživetje pa je postajalo vse bolj sproščujoče. Čeprav se je veselila vrnitve domov, je ob odhodu potočila tudi solzico, saj se je zavedala, da se zaključuje razburljivo obdobje v Španiji, kjer je spoznala veliko novih prijateljev.

“Praktično izobraževanje v tujini toplo priporočam vsem, saj prinaša številne koristi brez izgub. Ta izkušnja je spremenila moje poglede na svet in bo ostala nepozabna v mojem življenju.”

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X