Mobilnost osebja na VSŠ Academia: Inštruktor in raziskovalec Daniel Castro iz Univerze v Rio de Janeiru, Brazilija

Med 13. in 19. junijem smo na VSŠ Academia gostili raziskovalca na področju oblikovanja in zaznave ter inštruktorja na Papeški katoliški univerzi PUC-RIO (Pontificia Universidad Católica de Rio de Janeiro) g. Daniela Castra, ki na univerzi z več kot 15. letnimi izkušnjami na področju mednarodnega izobraževanja opravlja tudi vlogo glavnega svetovalca kratkoročnih programov Univerze v Rio de Janeiru. Na povabilo naše šole kot tudi Papeške katoliške univerze PUC-RIO se je odzval v okviru projekta Erasmus+ KA107 ICM (International Credit Mobility) mobilnost osebja za usposabljanje.


G. Castro je na VSŠ Academio prispel z namenom izmenjave izkušenj na področju mednarodne mobilnosti, izmenjave znanja iz dobrih praks ter pridobivanja novih institucionalnih znanj. Ker sta obe organizaciji predani dosežkom svojih študentov, razume, da so številni institucionalni postopki na Academii in PUC-RIO primerljivi.

 

Med delom na Academii je imel priložnost sodelovati v razpravah, povezanih s pomenom razvijanja socialnih in praktičnih veščin, ki jih mora pridobiti vsak študent, da bi bil uspešen na katerem koli delovnem mestu, ter z izgradnjo kompetenc, potrebnih za soočanje s težavami, s katerimi se soočajo naše družbe. Gospod Castro je med svojim obiskom v Mariboru našim študentom ponudil gostujoče predavanje in jim posredoval koristne informacije o univerzi PUC-RIO in o tem, kakšen je tam študij in življenje za študente na izmenjavi študirati kot študent na mednarodni izmenjavi, jih navdušil za podiranje meja ter spodbudil njihovo zanimanje za odhod v tujino prek Academie in programa Erasmus+.

 

V času svojega bivanja je predstavil nekaj različnih projektov, pri katerih sodeluje Academia, ki so vključeni v program Erasmus+. Spoznal je pretekle izvedene in predlagane projekte krepitve zmogljivosti, da bi v prihodnjih razpisih raziskal možnosti sodelovanja med našimi institucijami.

Imel je tudi priložnost raziskati okolico Slovenije, se odpraviti na kulturni obisk v Ljubljano in si ogledati številne pomembne slovenske znamenitosti.

“Moj čas v Sloveniji je bil zelo zanimiv, saj sem imel priložnost spoznati Maribor kot zgodovinsko, a hkrati sodobno mesto. Rad bi se zahvalil papeški katoliški univerzi Rio de Janeiro in VSŠ Academii za povabilo in priložnost, da sem se udeležil izjemne izkušnje v Sloveniji. Prepričan sem, da bo to začetek zelo plodnega partnerstva, ki bo prineslo pomembne koristi študentom in profesorjem naših ustanov. Najlepša hvala!”

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.