Sara Correira na Erasmus+ študentski izmenjavi iz Portugalske

Video produkcija

Študent: Sara Correira

Sara Correira je študentka kinematografije in avdiovizualnih umetnosti iz Porta na Portugalskem. V prvi polovici študijskega leta 2021/2022 je bila študentka programa Erasmus na študijskem programu Medijska produkcija – modul Video produkcija na Academii v Mariboru.

Kot je povedala, se je za VSŠ Academio odločila zaradi praktične plati predmetov. Po analizi programa je ugotovila, da je večina predmetov osredotočena na praktični vidik poučevanja. Na tej točki je Sara vedela, da bo to veliko prispevalo k njenim akademskim izkušnjam, saj se njena fakulteta na Portugalskem večinoma osredotoča na teoretični študij.

 

Na vsakem predavanju je predavatelj predavanje začel s teoretičnimi osnovami, v drugem delu pa smo študentje vzeli kamere in na osnovi predmeta snemali videoposnetke ali fotografirali. To je bilo zelo koristno, saj smo se naučili uporabljati raznoliko opremo: od kamer, do luči in mikrofonov.

 

 

Sara je nadaljevala, da ima šola odlične pogoje, studio, dobro gradivo, veliko računalnikov in študentom ponuja naročnino vseh programov Adobe. Kar ji je bilo na Akademiji še posebej všeč, so bile delavnice. Tu se je naučila, kako pravilno fotografirati s pinhole kamero in nato posnetke pravilno razviti v temnici; Sara je o tem celo posnela dokumentarni film. Na delavnici o grafičnem oblikovanju logotipov se je naučila, kako izdelati logotip in kako uporabljati programe, kot je InDesign.

 

Dejstvo, da se Academia nahaja v Mariboru v Sloveniji, je bilo zame zelo pomembno. Slovenija me je najprej zanimala zaradi geografske lege. Vedela sem, da bom želela veliko potovati in obiskati druge države. Slovenija je za potovanje bila odlična izbira zaradi raznolikosti ter majhne površine in hitrega dosega njenih sosed: Italija, Madžarska, Avstrija in Hrvaška. V petih mesecih sem obiskala 13 držav, kar je bila zelo bogata izkušnja. Po tem sem se začela podrobneje zanimati za naravo Slovenije. Država ima čudovite kraje, ki sem jih imela srečo obiskati, kot so Blejsko jezero, Logarska dolina in Postojnska jama. Ima tudi čudovita mesta, kot so Maribor, Ljubljana, Piran, Koper in Ptuj. Je tudi popoln kraj za nekoga, ki ima rad pohodništvo. To je bila zame popolnoma nova izkušnja.

 

 

Poleg vsega lepega, kar je Sara videla in se naučila med bivanjem v Sloveniji, je bil najboljši del te izkušnje spoznati veliko novih ljudi. Spoznala je ljudi z vsega sveta. ESN Maribor (študentska organizacija za Erasmus ljudi) je bila zelo pomemben del tega procesa.

 

To je bila najbolj obogatena izkušnja v mojem življenju, v njej sem zelo uživala.
Če bom imela priložnost, jo bom ponovila in vsem bi svetoval enako!

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X