Spoznavanje zanimivosti Maribora s pomočjo izmenjave Erasmus +

Študent: Carlos Andres Ramirez

Moje ime je Carlos Andres Ramirez sem Erasmus študent iz Salvadorja, ki študira na Academii. Star sem 23 let in v Salvadorju študiram na fakulteti za ekonomijo, marketing ter prodajo. Rad bi spregovoril o mojih izkušnjah, ki sem jih pridobil v Sloveniji.

Že od samega začetka nisem imel težav pri izbiri države študija. Prijatelj je imel že pred menoj priložnost obiskati Maribor in mi je povedal veliko o kulturi, o ljudeh, dobri hrani ter o naravi.

Zato se mi je Slovenija zdela zanimiva, želel sem jo spoznati tudi sam, saj je zelo majhna, ima veliko zelenih površin, ki se jih lahko obišče ter raziskuje. V vsakem mestu, ki sem ga do sedaj obiskal, sem videl tudi grad, kar mi je bilo zelo zanimivo.

Program Erasmus mi je omogočil, da sem se učil od predavateljev ter predavateljic, ki so strokovnjaki iz industrije. Udeležil sem se predavanj iz področja marketinga, poslovnega prava ter prodaje.

Še posebej mi je bilo zanimivo, da so predavatelji in predavateljice teoretično snov podkrepili s primeri iz prakse. Udeležili smo se lahko pripravništva ter spoznali delo v oglaševalni agenciji.

Tam sem prejel priložnost, da sem sodeloval pri posebnem projektu za načrtovanje poslovnega omrežja za podjetja, od katerih poslovanje ni precej uspešno.

Obiskal sem tudi veliko različnih krajev, kot npr. Ljubljana, Bled, Celje i. d. Spoznal sem tudi veliko zanimivosti o državi ter o tradicionalni hrani.

Raziskovanje različnih mest in krajev je bila izjemna izkušnja, naučil sem se tudi nekaj zgodovinskih dejstev. Še posebej mi je bila zanimivo videti svetovno znano Staro Trto, ki je znana kot »najstarejša gospa«.

Študentska hrana je izredno dober način, da Slovenija poskrbi za študente in študentke. Zdrava hrana je tako zagotovljena po nižji ceni, nekje celo brez doplačilo, in vključuje tudi juho, solato, sadje ter seveda glavno jed.

Kultura v Sloveniji je popolnoma drugačna kot v naši državi, kar je bila ena izmed zanimivosti, ki so jih izpostavili moji prijatelji. Med izmenjavo sem spoznal veliko različnih kultur, se naučil veliko o njihovih državah.

Spoznal vem veliko novih prijateljev, s katerimi smo se odpravili na pohode, preizkusili kajakaštvo, kolesarili, vozili go-karte, ter še veliko več. Spoznal sem izjemne ljudi, ki si jih bom zapomnil do konca življenja. Organizirali smo nekaj uspešnih potovanj po državi, vendar zaradi pandemije, je bilo oteženo spoznati tudi sosednje države.

Moja nastanitev v Mariboru je bila zelo dobra. Bival sem blizu centra, ampak je na začetku bilo praktično vse zaprto, npr. restavracije, trgovine, šola i. d. Nikoli pa mi ne bo žal, da sem se odločil za Slovenijo, za vedno bo ostala država, ki jo bom želel ponovno obiskati. Tukaj so ljudje zelo prijazni in radi pomagajo sočloveku.

Rad bi se zahvalil Tehnološki univerzi v Salvadorju – Universidad Tecnológica de El Salvador, Višji strokovni šoli Academia Maribor ter Evropski uniji, da so mi omogočili udeležbo na izmenjavi.

 

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.