Študent Umar ob zaključku Erasmus+ izmenjave v Sloveniji

Medijska produkcija

Peerbux Umar Mohammad Narweez, študent spletnega ter multimedijskega razvoja na Univerzi Mauritius, je kot študent od 4. marca 2024 do 2. julija 2024 obiskoval VSŠ Academio v sklopu Erasmus+ študentske izmenjave.


Študent Umar nam je že v začetku zaupal, da je že pred samim potovanjem v okviru programa Erasmus bil vznemirjen in hkrati nervozen, saj je zanj to bilo prvo potovanje izven države ter z letalom. Takrat še ni vedel, da bo njegovo bivanje v Mariboru mnogo boljše, kot si je predstavljal. Ob prihodu v državo je takoj opazil spremembo v vremenu; hladno vreme se je zelo razlikovalo od toplega podnebja na Mauritiusu, vendar prizna, da mu je ta sprememba presenetljivo bila všeč.

“Prijazni domačini so poskrbeli, da sem se takoj počutil dobrodošlega. V študentskem domu sem hitro našel prijatelje, ki so mi razkazali mesto, me seznanili z njegovim nočnim življenjem in delili okusno hrano. Pomagali so mi pri vsem, kar sem potreboval, od pridobivanja slovenske kartice SIM do preizkušanja nove hrane.”

Življenje v Mariboru je bilo zaradi podporne skupnosti, ki je Umarja obkrožala, preprosto. Navdušila ga je lepota mesta Maribor, predvsem čudovite stavbe ter mirne ulice in že po uvodnih tednih se je Maribor zdel kot drug dom.

Kot nam je zaupal, so se ob sprejemu na Academii Umarju skrbi razblinile, zamenjalo ga je navdušenje ter motivacija do dela. Umar je sodeloval na projektih spletnega in grafičnega oblikovanja ter video produkcije, področja, ki so ustrezali njegovim interesom. V veliko pomoč je bil tudi med mednarodnim tednom Academia 2024 s fotografiranjem in udeležbo na govorih. Celotna izkušnja je bila bogata, polna kulturnih izmenjav, novih prijateljstev in poklicne rasti.

“Hvaležen sem za prijateljstva, ki sem jih sklenil, in izkušnje, ki sem jih doživel. Štirje meseci na Academii so bili nepozabni. Obiskal sem bližnje kraje, kot je Gradec, in raziskoval Slovenijo ter užival v mirnih ulicah in prijaznih ljudeh. Življenje v študentskem domu je bilo zabavno, všeč pa mi je bila tudi zdrava slovenska hrana.”

 

Odhod iz Maribora je bil žalosten. Obljubil sem si, da se bom nekoč vrnil, da bom spet srečal svoje prijatelje in podoživel te čudovite trenutke. Če bi imel še eno priložnost, da se vrnem, bi jo brez oklevanja izkoristil. Moj čas v Sloveniji je bil neverjetno potovanje, ki mi bo za vedno ostalo v spominu.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X