Študentka grafičnega oblikovanja Lucija Macuh na praktičnem izobraževanju v organizaciji ECU v Parizu

Grafično oblikovanje

Študentka programa Medijska produkcija – modul Grafično oblikovanje Lucija Macuh, se je s pomočjo programa Erasmus+ odpravila  v francoski Pariz, natančneje na praktično izobraževane v organizacijo ECU (European Indipended Film Festival), ki vsakoletno organizira festival posvečen neodvisnemu filmu.


 

Začetek oktobra je študentki Luciji Macuh ponudil edinstveno priložnost – dela in učenja v prelepem Parizu, enem izmed najlepših mest na svetu, kjer se je začela izkušnja njenega nekajmesečnega praktičnega izobraževanja pri ECU (European Independent Film Festival), ki ji bo zagotovo za vedno ostala v spominu.

Kot oblikovalka se je znašla v svetu, kjer se umetnost združuje s filmom. Kot pravi, je njeno delo pri ECU raznoliko ter razgibano. Oblikovanje logotipov za prihodnje festivale, izdelava brošur, letakov, prispevkov za socialna omrežja, sporedov filmov ter oblikovanje promocijskih izdelkov in naslovnic – vse to je postalo del njenega vsakdana. Oblikovanje podobe dogodka, ki praznuje neodvisni film, je bila priložnost, ki jo je v začetku te jeseni z veseljem sprejela.

“Delo pri ECU mi omogoča, da sem izražam svojo kreativnost na načine, ki sem si jih prej težko predstavljala. Ustvarjanje dizajnov, ki bodo zaznamovali prihajajoče festivale, je naloga, ki jo opravljam s ponosom.”

 

A njene izkušnje v Parizu niso omejene le na delo. Mesto samo po sebi je čudovito in polno zgodovine ter kulture. Med prostim časom je tako že imela priložnost obiskati različne znamenitosti, kot so Eifflov stolp in Montmartre. Pariz jo je očaral s svojo arhitekturo, umetnostjo in odlično hrano. Najbolj pa je hvaležna za ljudi, s katerimi deli to izkušnjo. Ekipa pri ECU  namreč prihaja iz različnih delov sveta in kultur, a združuje jih strast do filmskega sveta. Njihova raznolikost je njihova moč, saj se medsebojno podpirajo ter učijo drug od drugega.

 

“Pariz je postavil oder za to posebno obdobje v mojem življenju. Delo pri ECU in raziskovanje mesta sta združila moji strasti do oblikovanja in potovanj, zato bo ta izkušnja zagotovo postala pomemben del moje osebne rasti in karierne poti.”

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X