Poslovni načrt za ustanovitev in delovanje manikure in pedikure “Maca”

Komercialist

Študent: Marica Kolarič


Marica Kolarič je diplomantka programa Komercialist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala decembra 2012.

PDF

Diplomsko delo Marica Kolarič

Diplomsko delo smo zasnovali na poslovnem načrtu za ustanovitev start up podjetja, ki je bil del izpita pri predmetu Podjetništvo, v programu Komercialist, z nadgradnjo raziskave trga.
Poslovni načrt je napisan na osnovi podjetniške ideje o registraciji samostojnega podjetja, katerega osnovna storitvena dejavnost bi bili pedikura in manikira; do danes sta bili ti dve dejavnosti največkrat zgolj dopolnilni dejavnosti v kozmetičnih salonih. V diplomskem delu smo poslovni načrt nadgradili in razširili tako, da smo uporabili znanja ter napotke, pridobljene v času študija, in strokovno literaturo.

Podrobneje smo proučili in dodali teoretične osnove podjetništva s poudarkom na storitveni dejavnosti, značilnostih osebnih storitev in poslovnega načrtovanja. S pomočjo anketnega vprašalnika smo naredili trženjsko raziskavo. Z analizo odgovorov na anketni vprašalnik smo prišli do ugotovitev, kakšne so dejanske potrebe, motivi, pričakovanja in zmožnosti naših bodočih kupcev oziroma potencialnih uporabnikov ponujenih osebnih storitev v okolju, kjer bi storitve ponujali in kako jim ponudbo najučinkoviteje približati ter jo uspešno tržiti.

Na osnovi poslovnega načrta, zaključkov iz trženjske raziskave in SWOT analize smo v diplomskem delu ugotovili smotrnost podjetniške ideje ter upravičenost ustanovitve samostojnega podjetja. Trditev, da bo novoustanovljena oblika poslovnega subjekta zagotavljala socialno varnost, v začetnem obdobju za samostojno podjetnico, ki bo nosilka dejavnosti in kasneje, ob ugodnih poslovnih rezultatih, še za vsaj eno zaposleno, smo v diplomskem delu potrdili.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Marica Kolarič

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X