PROJEKT IZVEDBE 45. FESTIVALA BORŠTNIKOVO SREČANJE 2010

Komercialist

Študent: Jasmina Leskovar


Jasmina Leskovar je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala v mesecu februarju 2011.

PDF

Diplomsko delo Jasmina Leskovar

Letos gostimo jubilejni 45. Festival Borštnikovo srečanje, ki smo ga vedno doživljali kot praznik gledališča. Festival Borštnikovo srečanje prinaša z novim vodstvom in prenovljenim vsebinskim konceptom vsaj dvoje: Borštnikovo srečanje in s tem tudi mesto Maribor se vse bolj intenzivneje povezuje z mednarodnim prostorom, kar je eden od naših strateških ciljev na področju kulture, hkrati pa se bo festivalsko dogajanje razširilo po mnogih mestnih prizoriščih in bo gledališko ustvarjanje dostopno tudi tistim, ki redkeje zahajajo v gledališče.
Pomembni so trije novi programski bloki, prvi, imenovan generacije, je namenjen predvsem mladim, ne po letih pač pa po duši, drugi, mostovi, je mednarodni in vsebuje pet predstav iz tujine in tretji ,showcase, ki je namenjen promociji slovenskega gledališča v tujini.
Poleg gledaliških uprizoritev se bodo zvrstili še številni dogodki: mednarodni dramaturški simpozij, bralne vaje, pogovori o predstavah in knjigah, aktivno vključevanje študentov iz ljubljanske gledališke akademije in Filozofske fakultete Maribor, razstava ob 45. rojstnem dnevu FBS.
V našem gledališču se dejavno vključujemo v projekt Maribor – Evropska prestolnica kulture 2012 in zato ne dvomimo, da tudi Festival Borštnikovo srečanje ne bi izkoristil izjemne priložnosti pri promociji slovenske kulture v Evropi in svetu.
Želja organizatorja in vseh ljudi, ki sodelujejo v pripravi in organizaciji festivala je obogatiti kulturni prostor mariborske jeseni in celoten slovenski kulturni prostor.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Jasmina Leskovar

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X