Ergonomsko urejen pisarniški prostor v računovodskem servisu kot podpora zdravju zaposlenih

Računovodja

Študent: Simona Plemenič Šamec

Simona Plemenič Šamec je diplomantka programa Ekonomist na Višji strokovni šoli Academia.
Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala oktobra 2012.

Diplomska naloga obravnava ergonomsko urejen pisarniški prostor v računovodskem servisu, ki je pomembna podpora zdravju zaposlenih. Negativne posledice poklicnih poškodb pri delu pomembno vplivajo na zdravstveno stanje zaposlenih. Slabo zdravstveno stanje zaposlenega vpliva na zniževanje delovne sposobnosti in storilnosti. Podjetje s pravočasnim preventivnim delovanjem vpliva na nastanek manjšega pojava poklicnih bolezni.
S pomočjo ergonomije se prilagajajo delo, delovna sredstva in delovno okolje psihičnim in telesnim značilnostim človeka. S tem se želi povečati humanizacija dela, zmanjšati pogostosti nesreč pri delu, zmanjšati število poklicnih obolenj, zmanjšati fluktuacijo delovne sile in povečati socialno stabilnost delovnih kolektivov, kar prispeva k povečanju produktivnosti.

 

[deof_form download_text=”simona-plemenic-samec.pdf” download_url=”http://academia.si/novice/wp-content/uploads/2015/08/simona-plemenic-samec.pdf”]

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.