Fotografski projekt in razstava študentov Academie “Maribor, moja dnevna soba” za Soroptimist International, Humanitarni Soroptimist klub Maribor

Fotografija

Študentje 1. letnika višješolskega strokovnega programa Medijske produkcije so v okviru predmeta Projektno delo v fotografiji za Soroptimist International, Humanitarni Soroptimist klub Maribor pod mentorstvom predavatelja Rajka Bizjaka opravili fotografski projekt in pripravili fotografsko razstavo “Maribor, moja dnevna soba”.

Fotografski projekt in razstava sta nastali ob dogodkih 30-letnice delovanja Soroptimist International, Humanitarni Soroptimist klub MariborProjekt predstavlja članice kluba, uspešne mariborčanke, ki s svojo poklicno potjo in humanitarnim delom v okviru kluba navdihujejo mlade in ostale občane.

Fotografska razstava je na ogledu na Ulici škofa Maksimilijana Držečnika v Mariboru (ulica med Trgom Leona Štuklja in Trgom svobode) vse do 1. junija 2023.

V soboto 15. aprila 2023 ob 11. uri je potekala slavnostna Akademija kluba v Kazinski dvorani SNG Maribor, kjer je predsednica kluba gospa Mirjana Zgaga podelila nagrade študentom Academie:

  • za najboljše skupinsko delo je prejela skupina MARČ v kateri so sodelovali Tim Vengušt, Nika Kunej, Jan Rajh in Enej Volmut,
  • za najboljšo kolekcijo fotografij je prejel študent Lukas Enej Holcer,
  • za najboljšo za posamezno fotografijo je prejel Aljaž Amon.

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X