IZDELAVA ANIMIRANEGA FILMA KOT PRIPOMOČKA PRI UČENJU GOVORA PRI MAJHNIH OTROCIH

3D animacija

Grafično oblikovanje

Video produkcija

Študent: Danica Šubernik

Danica Šubernik je diplomantka programa Medijska produkcija na Višji strokovni šoli Academia. Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjala Septembra 2011.

PDF

Diplomsko delo

Diplomska naloga predstavlja končni cilj in zaokroženo zgodbo. Za njeno izdelavo smo uporabili pridobljeno znanje o delu z grafičnimi in oblikovalskimi programi na Višji strokovni šoli Academija, kot tudi znanje iz pedagoške smeri o psiho-fizičnem razvoju otrok do četrtega leta starosti. Animirani film je končni produkt in simbioza celotnega znanja ter izkušenj.

Diplomska naloga je razdeljena na dva dela – teoretski in praktični. V prvem delu smo predstavili vse potrebne sestavine za produkcijo animiranega filma. V praktičnem delu smo analizirali končni produkt (animirani film), ki izpolnjujejo zastavljene cilje in ideje. Le-te so bile z uporabo sodobnih tehnologij lažje realizirane.

Animirani film je namenjen otrokom do četrtega leta starosti in je vizualno prilagojen njihovim interesom ter potrebam. Produciran je z željo poučevanja otrok (razvoj govora) in razvijanja njihove domišljije ter občutka za estetiko. Ne vsebuje agresivnih scen, saj na podlagi pedagoškega znanja in izkušenj menimo, da le-te niso ustrezne za otoke, saj dajejo napačno sliko sveta in medosebnih odnosov.

 

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X