Oblikovanje aplikacije Warrento ter identiteta blagovne znamke

Grafično oblikovanje

Študent: Hana Cerovšek

Hana Cerovšek je diplomantka Višje strokovne šole Academia Maribor, program Medijska produkcija. Svoje diplomsko delo je zagovarjala v septembru 2023.

PDF

Diplomsko delo Hana Cerovšek

V procesu izdelave diplomske naloge sem raziskala pot ustvarjanja koncepta in oblikovanja aplikacije Warrento ter njene identitete blagovne znamke. Raziskava je poudarila združevanje estetike in funkcionalnosti za ustvarjanje optimalne uporabniške izkušnje, hkrati pa se je osredotočila na etične vidike za dobro počutje uporabnikov.

Raziskavo sem začela z raziskovanjem pomembnosti oblikovanja, usmerjenega v uporabnike, kjer je bil cilj načrtno vključiti uporabniške potrebe in preference v aplikacijo Warrento. Poudarjena je bila tudi vloga grafičnega oblikovanja z osredotočenostjo na tiskovine in nedavne prehode v oblikovanje uporabniških vmesnikov.

Proces je vključeval raziskovanje, razvoj in testiranje različnih konceptov, da bi zagotovila učinkovitost aplikacije in vizualno privlačnost.

Ključen del te poti je bilo oblikovanje trdne strategije identitete blagovne znamke. To je vključevalo izbor barv, tipografije in ikonografije, ki so se resonirali s cilji aplikacije in pozitivno vplivali na uporabnike. Etične razsežnosti so bile stalno vključene, zagotavljajoč varovanje podatkov, preglednost in spodbujanje pozitivnega psihološkega počutja.

Ključna načela, kot so preprostost, funkcionalnost in etična odgovornost, so se prepletala v oblikovanju uporabniškega vmesnika.

Vloga barv, tipografije in ilustracij pri vzpostavljanju dosledne vizualne identitete je bila podrobno razpravljana, s poudarkom na tem, kako ti elementi prispevajo k čustveni povezanosti uporabnika z aplikacijo.

Skozi celoten proces izdelave aplikacije je bila poudarjena iterativna pot zbiranja povratnih informacij uporabnikov, izboljševanja oblikovanja in preizkušanja uporabnosti. Ta iterativni pristop je služil izboljšanju učinkovitosti aplikacije in uskladitvi z uporabniškimi pričakovanji, potrjujoč, da so oblikovalske odločitve dosegle zastavljene cilje.


 

 

 

Diplomsko delo Hana Cerovšek

PDF

Diplomsko delo Hana Cerovšek

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

X