POSLOVNI NAČRT IZGRADNJE IN DELOVANJA SONČNE ELEKTRARNE, KOT ELEMENT USPEŠNEGA POSLOVANJA

Strojništvo

Študent: Zoran Terzič

Zoran Terzič je diplomant Višje strokovne šole Academia Maribor, program Strojništvo. Svoje diplomsko delo je zagovarjal februarja 2011.
Predstavljeno diplomsko delo je zagovarjal v mesecu februarju 2011.

PDF

Diplomsko delo Zoran Terzič

Sončne elektrarne so vir energije prihodnosti. Sodobni sistemi za izkoriščanje sončne energije imajo mnoge koristi za posameznika in za družbo. Uporabimo jih lahko za vir dodatnega zaslužka ali pa večjo energijsko neodvisnost, hkrati pa prispevamo k ohranitvi okolja za naslednje generacije. Z zaslužki od prodaje električne energije iz sončne elektrarne je mogoče odplačati kredit v manj kot 15 letih, hkrati pa tudi zaslužiti. V diplomski nalogi je zato predstavljen poslovno naložbeni načrt izgradnje lastne sončne elektrarne. Opisani so dejavniki, ki vplivajo na uspešno delovanje sončnih celic, kakor tudi ključni deli izgradnje fotovoltaične elektrarne. Predstavljena je praktična naloga z znanimi izhodišči. Ugotavlja se primernost postavitve elektrarne na izbrani lokaciji. Izračunana je ekonomska upravičenost postavitve elektrarne in čas povrnitve investicije.

Diplomsko delo

PDF

Diplomsko delo Zoran Terzič

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.