Predlagana rešitev vizualne pojavnosti zavoda

Grafično oblikovanje

Študent: Marjan Korenjak

Marjan Korenjak je diplomant Višje strokovne šole Academia Maribor, program Medijska produkcija. Svoje diplomsko delo je zagovarjal julija 2021.

PDF

Diplomsko delo Marjan Korenjak

Za grafičnega oblikovalca je izdelava vizualne identitete podjetja zelo kompleksen proces, ki predstavlja široko paleto njegovih znanj. Ustvarjanje priročnika celostne grafične podobe grafičnemu oblikovalcu omogoča uporabo teoretičnih in praktičnih znanj, ki presegajo okvirje grafičnega oblikovanja.

Za kakovostno vizualno podobo podjetja so potrebne tudi veščine komunikacije, pridobivanje informacij, ki lahko vplivajo na pozitivno pojavnost podjetja v javnosti. Še posebej pomembno pa je poznavanje tehnologije tiska ter optimiziranje delovnih procesov v pripravi tiska.

Samo tako lahko naročniku ponudimo celovite, cenovno optimalne rešitve pri apliciranju vizualnih rešitev.

Pravilnost oblikovalskih odločitev pri kreiranju vizualne podobe se pokaže tudi v naročnikovi doslednosti, ko se vizualne rešitve implementirajo v praksi, na način, kot so zapisane v priročniku celostne grafične podobe.

V prilogi diplomskega dela sem dodal priročnik celostne grafične podobe Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, ki ponuja vizualne rešitve glede na njihove potrebe, predvsem pa ponuja osnovo za rešitve vizualne pojavnosti; namreč Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje ima izdelan logotip, do zdaj pa še ni imel izdelanega priročnika celostne grafične podobe.

Pri kreiranju priročnika celostne grafične podobe Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, sem uporabil teoretična in praktična znanja, ki sem jih pridobil v času izobraževanja, prav tako pa tudi znanja, ki so plod večletnega grafičnega oblikovanja v tiskarni, ter na podlagi izkušenj, pridobljenih z delom kot samostojni grafični oblikovalec.

Seveda brez informacij, ki so mi jih posredovali s strani Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje, ne gre. Prav komunikacija je eden temeljev za kasnejše optimalne in kakovostne rešitve, ki bodo v prihodnosti predstavljale podjetje.

Upoštevanje želja naročnika v povezavi s strokovnim znanjem grafičnega oblikovalca je temelj uspešnega poslovnega procesa, zadovoljna stranka pa je seveda ključ do prihodnjih poslovnih sodelovanj.

Diplomsko delo Marjan Korenjak

PDF

Diplomsko delo Marjan Korenjak

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.