Primerjava orodij za izdelavo spletnih aplikacij in izdelava spletne aplikacije Planning Poker

Grafično oblikovanje

Študent: Nika Sedej

Nika Sedej je diplomant Višje strokovne šole Academia Maribor, program Medijska produkcija. Svoje diplomsko delo je zagovarjala januarja 2021.

PDF

Diplomsko delo Nika Sedej

Prvi del diplomskega dela je namenjen raziskavi različnih orodij za oblikovanje, ki so trenutno na trgu, in njihovi primerjavi. Med seboj sem primerjala naslednja oblikovalska orodja: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Figmo, Sketch, Invision in Principle. Podatki, ki sem jih primerjala, so bili cena, namen oziroma uporabnost orodja, povezljivost z drugimi orodji,  podatek, na katerih operacijskih sistemih deluje posamezno orodje, in ali je za uporabo potreben dostop do spleta. Na osnovi primerjave sem izbrala orodje, v katerem sem nato oblikovala spletno aplikacijo.

Diplomsko delo temelji na predpostavki, da lahko s pomočjo interakcijske mape in žičnih modelov hitreje in bolj kakovostno dosežemo želeni cilj – končni izdelek. Končni izdelek je kakovostna zaključena celota, ki jo lahko naročnik takoj lansira na trg. Vse to sem skušala doseči z raziskavo osnov teorije o žičnih modelih, interakcijskih mapah in o oblikovanju. V iskanju navdiha, ki je bil rdeča nit celotne spletne aplikacije, sem se še posebej posvetila raziskavi razvoja igralnih kart, pokra in planning pokra. O njih sem več zapisala v diplomskem delu, saj so ključni del za razumevanje končnega izdelka kot celote.

Drugi del diplomskega dela je namenjen definiranju vizualnih konstant, ki so temelj celotne vizualne podobe, o kateri pišem v zadnjem delu diplomskega dela. Predstavila sem osnovni grafični simbol, ki je temelj celotne grafične podobe, logotip, tipografijo in barve. V zadnjem delu sem se posvetila oblikovanju spletne aplikacije, komponent in sporočil o napakah. Poleg tega sem opisala, kako je praktično delo potekalo.

Velik del celotnega diplomskega dela je dejanski izdelek, to je spletna aplikacija za planning poker plannIT, ki skozi igro ocenjuje čas oziroma obseg dela za neko funkcionalnost.

Diplomsko delo Nika Sedej

PDF

Diplomsko delo Nika Sedej

Želite biti obveščeni o novicah na Academii?

Ko bo kaj novega vam to enostavno sporočimo na vaš e-naslov.

Close

Vas zanima študij pri nas?

Izpolnite spodnji obrazec za prijavo v program. V roku enega dneva vam bomo posredovali vse potrebne informacije o vpisu.
  • Vaši osnovni podatki

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Close

Newsletter

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.